Binance Destekli Altcoin Liderliğe Oynuyor! Rekor Kırdı

BUSD’den uzaklaşan Binance, yeni stablecoin anlaşması ile sektöre çok dalgaları göndermeye başladı. Henüz çıkış yapan yeni stablecoin, kısa sürede tüm kilometre taşlarını değerde bıraktı.

Altcoin piyasası Binance destekli yeni bir stablecoin’e hazırlanıyor

Binance, BUSD’den sonra Hong Kong merkezli tröst şirketi First Digital USD (FDUSD) ile çalışmaya başladı. Yeni stablecoin, son 30 gün içinde %51 artarak 394 milyon dolarlık piyasa değerine yaklaştı. Bu yükselişle birlikte FDUSD, CoinGecko verilerine göre dolar bazlı stabilcoin’ler arasında on birinci sıraya yükseldi.

Hong Kong merkezli First Digital Group, FDUSD’yi bu yılın Haziran ayında piyasaya sürdü. Stablecoin, çıkışının hemen ardından dünyanın en büyük merkezi borsası olan Binance listesinde yer buldu. Binance’in desteği, FDUSD’nin benimsenmesinde önemli bir rol oynadı. Lider borsa, FDUSD’yi 26 Temmuz’da listeledi. Bu esnada diğer stabilcoin’ler olan USDT ve TUSD ile yapılan dönüşümlerde işlem ücretlerini kaldırdı.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Binance, platformunda yaygın olarak kullanılan BUSD‘ye olan desteğini sonlandırma kararı aldı. Bunun yerine FDUSD’yi tercih edeceğini açıkladı. Binance, 15 Eylül’den itibaren BUSD’yi “Auto Invest” gibi yatırım ürünlerinde kullanmayı bırakacak. Ayrıca, otomatik olarak FDUSD’yi tercih edecek. Bu arada, Binance, 15 Eylül’e kadar sürecek iki haftalık bir promosyon dönemi boyunca Simple Earn ürünü aracılığıyla FDUSD mevduatlarına yıllık yüzde 6 getiri sunuyor.

FDUSD’nin artışı özellikle Binance desteklidir. Bu nedenle, kripto ve DeFi sektörlerinde benimsenmesi hala sınırlı. Nansen’den alınan veriler, FDUSD varlıklarının çoğunun Binance platformunda yoğunlaştığını gösteriyor. Rapora göre DeFi alanında neredeyse hiç varlık bulunmuyor. Nansen analisti Martin Lee, “FDUSD şu an için çoğunlukla Binance’te bulunuyor. DeFi veya başka bir Blockchain uygulamasında çok sınırlı bir varlığı yok” diyerek, FDUSD’nin henüz gerçekten heyecan verici bir evrede olmadığını belirtiyor.

FDUSD, yeni işlem çiftlerine açılıyor

Daha sonra Binance, First Digital USD (FDUSD) stabilcoin işlem çiftlerine destek eklediğini açıkladı. Bu hareket, popüler kripto paraların alım satımını daha da kolaylaştırmayı amaçlıyor. FDUSD, Haziran 2023’e kadar beklenen bir kripto merkezi haline gelme yolunda ilerliyor. Ayrıca, FDUSD ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin olarak görev alıyor ve Binance’da işlem ücreti alınmıyor.

Binance, FDUSD işlem çiftlerini 7 Eylül 2023’ten itibaren platformunda kullanıcı işlemlerine açtı. Bu çiftler arasında DOGE/FDUSD, SOL/FDUSD, TOMO/TRY, UNFI/TRY ve XRP/FDUSD yer alıyor. Kullanıcılar, yeni eklenen FDUSD işlem çiftlerinde sıfır maker ücreti ile işlem yapmaya devam edebilecekler. Bu da kullanıcıların ticaret yaparken daha düşük maliyetlerle işlem yapmalarına olanak tanıyacak.

Binance, Bu 25 Altcoin İçin Duyurdu: Delist ve Listeleme Var!

FDUSD’nin büyüme potansiyeli göz önüne alındığında, Binance’ın bu hamlesi oldukça anlamlı. FDUSD, şu an için 382 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Öte yandan, Tether USDt’nin (USDT) 83 milyar dolarlık piyasa değeri ile karşılaştırıldığında hala büyüme potansiyeline sahip.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1