SEC’e Bir Darbe Daha: Açtığı Bir Davayı Daha Kaybetti! Yargıcın Kararında Gizli Kripto Para Detayı Var!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), popüler VIX vadeli işlemleriyle rekabet eden bir volatilite endeksi ürünü olan SPIKES vadeli işlemlerini düzenleme girişiminde bir yenilgiye uğradı.

ABD D.C. Temyiz Mahkemesi, SPIKES vadeli işlemlerini sunan borsa MIAX’e muafiyet tanıyan SEC kararını, kararın “keyfi ve ölçüsüz” olduğu ve yeterli açıklamadan yoksun olduğu gerekçesiyle iptal etti.

SEC, muafiyetin Cboe tarafından sunulan VIX vadeli işlemlerinin hakim olduğu volatilite endeksi piyasasında rekabeti teşvik etmek için gerekli olduğunu savunmuştu. Ancak mahkeme, SEC’in muafiyetin bu amaca nasıl ulaşacağını gösteremediğini söyleyerek buna katılmadı.

Mahkeme ayrıca SEC’in, SPIKES vadeli işlemlerine VIX vadeli işlemlerine göre haksız bir avantaj sağlayabilecek daha yumuşak vergi muamelesi ve daha düşük teminat gereklilikleri gibi kolaylıkların bazı potansiyel dezavantajlarını ele almadığını belirtti.

SEC’in Kaybettiği Davada Karar Veren İki Yargıç, Grayscale Davasında da Karar Verecek

Bu kararın Bitcoin ETF’leri ve özellikle de kripto para şirketi Grayscale’in SEC’e karşı yürüttüğü yasal mücadeleyle ilgili bir önemi var.

Grayscale kısa bir süre önce SEC’e karşı argümanlarını açıkladığı yazısında yargıcınkiyle aynı şekilde SEC’in davranışlarıyla ilgili olarak “keyfi ve ölçüsüz” ifadesini kullanmıştı. Buna ek olarak SEC’in bugün kaybettiği davanın üç yargıcından ikisi Grayscale’in SEC’e karşı olan davasına da bakıyor.

Bloomberg kripto para gazetecisi James Seyffart, son gelişmeyle birlikte Grayscale davasında kararı verecek olan üç yargıçtan ikisinin Grayscale tarafında olduğunu savundu.

Grayscale davasında kararın Eylül’den önce çıkmayacağı düşünülüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4