Usta Analistlerin Bitcoin Tahminleri: Hangi Seviyeler Bekleniyor?

Bitcoin fiyatındaki “ölümcül düşüş”, geçen haftaki BTC çöküşünün ardından yaşananları karakterize etmeye devam ediyor. Bununla birlikte popüler bir analist, BTC fiyatının ‘V şeklinde’ sıçramasını bekliyor. Ayrıca bir başka analist, BTC’nin 2023 yükselişini öngören bir metriğin yeşile döndüğünü söylüyor.

Bitcoin fiyatındaki “ölümcül düşüş” geri döndü!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC yatay performansın üçüncü gününde güneye yöneldi. Göreceli güç endeksi (RSI) değerlerine göre aşırı satılmış olmasına rağmen Bitcoin, en son iki ay önce görülen seviyelerden herhangi bir toparlanma sıçraması sunmayı reddetti. Piyasa katılımcıları huzursuz. Popüler analist Jelle gün içi hareketlerden “ölüm pirzolası” olarak bahsediyor.

İzleme kaynağı Material Indicators, “Bu aşamada, kimin pirzolayı kırmak için bir hamle yapacağını görmek bir tavuk oyunu gibi geliyor,” dedi. Binance BTC/USD emir defterindeki likiditeyi analiz eden Material Indicators, her iki yönde de keskin bir hareket potansiyelini artıran geniş bir likidite eksikliğine dikkat çekiyor. Bu bağlamda yaptığı açıklamada, şu hususların altını çiziyor:

Piyasa, aralığa daha fazla alış ya da satış likiditesinin çekilip çekilmeyeceğini görmek için bekliyor. Şimdiye kadar, aktif işlem bölgesine yakın 20 bin dolardan yukarı doğru küçük miktarlarda teklif likiditesi merdiveni görüyoruz. Ancak herhangi bir büyüklükte (yeni veya taşınmış) likidite, Daha Düşük Dip fiyatı savunan aralığa yığılmadı.

Bu durum, BTC’yi 20 bin doların altındaki seviyelere iter

Bununla birlikte, boğalar için potansiyel olarak çok ciddi sonuçlar doğurdu. Daha düşük bir dip (LL), ileriye dönük 20.000 dolar desteğini bile riske atmaya meyilliydi. Material Indicators, “Söylemeye gerek yok. Bu TF’de bir LL basmanın makro etkileri var. 2 LL basılması Bitcoin (BTC)’yi 20 bin doların altındaki seviyelere itecektir,” şeklinde konuştu.

Bitcoin
Binance açıklamalı grafik için BTC/USD emir defteri verileri. Kaynak: Material Indicators

RSI “V şeklinde toparlanma” tezini güçlendiriyor

Uzaklaştıkça, Bitcoin’in genel yükseliş trendini kurtarabileceğine dair umut devam ediyor. Ticaret firması Eight’in kurucusu ve CEO’su Michaël van de Poppe, 22 Ağustos’ta özel bir YouTube paylaşımında, RSI tarafından üretilen aşırı satım sinyallerine dikkat çekiyor. 12 saatlik zaman dilimlerinde RSI, yazı sırasında 19’un altındaydı. Bu, 2018 ayı piyasasının dibinden bu yana en düşük seviyelerine yakın. Günlük seviyeler de benzer şekilde, Mart 2020 Covid-19 çapraz piyasa çöküşünden bu yana en düşük seviyelerine ulaştı.

Van de Poppe, önceki Bitcoin fiyatlarındaki ani çöküşler hakkında, “Ne zaman böyle bir hareket görsek, bir tür V şeklinde toparlanma yaşanıyor. Daha yüksek bir zeminde denge buluyor,” diyor. BTC’nin bundan sonra 26.500 dolar ya da daha fazlasına odaklanmak üzere bir geri dönüş gerçekleştirmesinin “çok muhtemel” olduğunu da sözlerine ekliyor.

Bitcoin
RSI ile BTC/USD 12 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Jelle bu arada karşılaştırmalı bir grafikle birlikte “Mevcut Bitcoin fiyat hareketi bana Eylül 2020’yi hatırlatıyor. Önceki boğa piyasasının başlamasından hemen önce. Emilim ve yavaşça bir süre daha yükselme. Bunun da benzer şekilde gerçekleşeceğini öngörüyorum.” açıklamasını yapıyor.

BTC karşılaştırmalı grafik. Kaynak: Jelle

RHODL Bitcoin için yeşil sinyal yaktı!

Bir on-chain analiz platformu olan LookIntoBitcoin’in kurucusu Philip Swift de Bitcoin’den umutlu. Onun umudu bir metriğe dayanıyor: RHODL (Realized HODL). Analistler bu metriği uzun vadeli trendin belirlenmesinde kullanıyor. Swift, RHODL’un pozitif sinyal verdiğini ve yükseliş trendinin hala sağlam olduğunu söylüyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Geri çekilmeler = boğa piyasalarında fırsatlar. Bitcoin Realized Cap HODL Dalgaları, son fiyat düşüşünün çok daha büyük bir boğa trendi bağlamında olduğunu gösteriyor. Yeni para piyasaya geri döndükçe 3-6 aylık bant yükselme eğiliminde = yeni boğa döngüsü.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1