COMP ve Binance’deki 6 Altcoin İçin ‘Balina Satışı’ Uyarısı!

COMP fiyatı, hafta sonu Binance üzerinden 9.65 milyon doları piyasaya döken bir balina nedeniyle düşüşe geçti. On-chain veriler, büyük yatırımcıların 6 altcoin’i daha göz altında tuttuğunu gösteriyor.

COMP satan balina, fiyatı %5 düşüşe sürükledi

Compound (COMP) fiyatı geçen haftadan bu yana düşüş trendini sürdürüyor. En son düşüş, dün Binance üzerinden 9.64 milyon dolar değerinde COMP satan bir balina işlemiyle tetiklendi. Derin cepli yatırımcı, COMP fiyatını %5 düşüşe sürükledi.

On-chain izleyicilerde dump etkisini onaylıyor. Balina, Binance cüzdanına 170.000 COMP yatırdıktan yaklaşık bir saat sonra fiyatta belirgin bir düşüş meydana geldi. Bu yatırımcı 28-29 Haziran’da fiyat 44.5 dolar civarındayken COMP biriktirmişti. Son satışla birlikte 2.07 milyon dolar karı cebine indirdi.

Multichain bağlantılı adresler bu 5 altcoin’i piyasaya döküyor

Spot-On-Chain’in raporuna göre, Multichain ile ilgili adresler geçen hafta 36,7 milyon dolar değerinde altcoin sattı. Bunların arasında YFI, CRV, LINK ve WOO 1.443,5 ETH ile, WBTC ise daha önce 29 milyon USDT ve 433,2 ETH ile takas edildi.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Multichain, 7 Temmuz’da 125 milyon dolarlık hack saldırısının kurbanı oldu. Bu saldırıda yüklü miktarda WETH, WBTC ve USDC korsanların elinde geçti. Hack olayını Multichain ekibiyle ilgili skandallar takip ederken, korsanlar açık piyasadan coin’leri nakde çevirmeye devam ediyor. COMP üzerindeki satış baskısı diğer büyük altcoin’ler üzerinde de etkisini gösteriyor…

COMP gibi XRP fiyatı da balina satışlarından acı çekiyor

On-chain veriler, 19 Temmuz’dan bu yana 100.000-1.000.000 XRP tutan adreslerdeki toplam arzın 6,85 milyardan 6,75 milyara düştüğünü gösteriyor.

Şu anda, XRP balinaları, SEC davasında kısmi zafer haberinin ardından fiyattaki son artıştan sonra kar almayı tercih ediyor. XRP fiyatı, 13 Temmuz’daki haberlerin ardından 24 saatten daha kısa bir sürede %70’in üzerinde artışla 0,85 dolara yükselmişti. Ancak o zamandan beri yıllık yüksek seviyesinden yaklaşık %15 düştü. Veriler, fiyat düşüşünün iki hafta önce, XRP balinalarının varlıklarını satmaya başlamasıyla aynı zamanda başladığını gösteriyor.

XRP ekosistemi, Ripple’ın dolaşıma 1 milyar token daha eklemek için emanetinin kilidini açmasının ardından balinaların yaklaşık 120 milyon XRP’yi satmasıyla Haziran ayında benzer bir satışla karşı karşıya kaldı. Satışların daha fazla satışı tetiklemesi muhtemel. Bu nedenle, kısa vadede, piyasa dolaşıma giren bu kadar büyük miktardaki tokenin etkisini emdiğinden, fiyat dalgalanmaları beklentiler arasında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1