Büyük Haftada Bitcoin ve Kripto Para Piyasasında Ne Yaşanacak? Analist İki Senaryo Verdi

Kripto para analisti Michaël van de Poppe, kripto paralar ve Bitcoin piyasaları için 28 Ağustos 2023 Pazartesi günü başlayacak önemli haftaya ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Haftanın sadece kripto alanını değil, aynı zamanda makro ekonomiyi de etkileyecek birçok olayla dolu olacağını söyledi. Altın, ABD doları, getiriler, endeksler ve Bitcoin için piyasalarda büyük hareketleri tetikleyebilecek önemli olayları ve senaryoları sıraladı.

Van de Poppe’ye göre, ABD doları ve tahvil getirileri hafta boyunca açıklanacak olan çeşitli ekonomik göstergelerden etkilenecek. Bunlar arasında tüketici güveni, istihdam verisi, ADP tarım dışı istihdam verisi, GSYH, çekirdek PCE (kişisel tüketim harcamaları), işsizlik başvuruları, işsizlik oranı ve PMI (satın alma yöneticileri endeksi) yer alıyor.

Van de Poppe, Yeni Hafta İçin İki Senaryo Verdi

Van de Poppe, bu olayların dolar üzerinde büyük bir etkisi olacağını, bunun da altın ve endeksleri ile büyük olasılıkla Bitcoin ’i de etkileyeceğini açıkladı. Göstergelerin daha düşük işsizlik, daha yüksek PCE, daha yüksek tüketici güveni ve daha yüksek PMI ile güçlü bir ABD ekonomisi göstermesi durumunda, bunun doları güçlendireceğini ve daha uzun süre daha yüksek faiz oranları beklentisini destekleyeceğini söyledi.

Bu ilk senaryonun piyasalar tarafından zaten fiyatlandırıldığını, bu nedenle aşağı yönlü herhangi bir olumlu sürprizin piyasalar üzerinde bir bütün olarak etkisi olabileceğini belirtti.

Öte yandan, göstergelerin daha yüksek işsizlik, daha düşük PCE, daha düşük tüketici güveni ve daha düşük PMI ile zayıf bir ABD ekonomisi göstermesi durumunda, bunun bir risk rallisini tetikleyeceğini ve dolar ve tahvillerde bir düşüş olacağını ileri sürdü. Bu senaryonun altın ve Bitcoin ’i yükselteceğini iddia etti.

ABD ekonomik verilerinin yanı sıra van de Poppe, kripto alanında Bitcoin üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilecek iki önemli olaydan da bahsetti. Bunlar Grayscale ve SEC davası kararı ve spot ETF ilk son değerlendirme tarihleri.

Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) bir ETF (borsa yatırım fonu) haline gelip gelemeyeceği sorusunun, karar verilmesi gereken son tarihler hızla yaklaştığı için bu hafta içinde yanıtlanmasının muhtemel olduğunu söyledi. Ayrıca 1 Eylül’de Blackrock ve diğer ETF başvuruları için ilk son tarihlerin yaklaştığını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4