Boğanın Başındayız Diyen Bloomberg Analistinden Bitcoin İçin 39 Bin Dolar ve 92 Bin Dolar Tahmini! İşte Verdiği Tarihler!

Lider kripto para birimi Bitcoin bir süredir 29.000 dolar seviyesinde konsolide olurken yatırımcılar BTC’nin hangi yöne doğru gideceği konusunda tedirgin olmaya devam ediyor.

Zira BTC’de teknik göstergeler boğa piyasasında olduğumuzu söylese de Bitcoin’in yaşadığı düşüşler daha fazla düşüş olabileceği konusunda yatırımcıları korkutuyor.

Ancak Bloomberg analistinden BTC için olumlu bir yorum geldi. Eski Ark Invest analisti Chris Burniske yaptığı paylaşımda Bloomberg analisti Jamie Coutts‘un Bitcoin’de boğanın ilk aşamasında olduğunu söylediğini yazdı.

Halihazırda büyük yatırımcıların BTC biriktirdiğini belirten Jamie Coutts, bu durumun erken boğa aşaması ile tutarlı olduğunu söyledi.

Ayrıca erken boğa döneminde BTC fiyat tahmini de yapan Bloomberg analisti, fiyat modellerine göre 2023’ün dördüncü çeyreğinde Bitcoin fiyatının 39.000 dolara, 2025’in son çeyreğinde ise 92.000 dolara yükselmesini beklediğini belirtti.

“Şu anda yeni yatırımcılar hareketsizken, eski ve büyük hızla Bitcoin biriktiriyor ve yatırımcılar tüm arzın %74,8’ine sahip olarak.

Bu durum erken aşamadaki bir boğa piyasası ile tutarlı. Ayrıca 2020 yılından bu yana BTC’nin %30’u soğuk cüzdanlarda saklanıyor.

Bitcoin, ağdaki aktif varlıkların sayısına göre oldukça değerli görünüyor.

Basitleştirilmiş fiyat/döngü modelimiz BTC’nin 2023’ün dördüncü çeyreğinde 39.000 dolara, 2025’in dördüncü çeyreğinde ise 92.000 dolara çıkacağını öngörüyor.”

Analist son olarak zincir üstü hareketlerde de ciddi bir artış olduğunu ifade etti. Buna göre BRC-20 tokenlerinin Bitcoin ağına pozitif etkisi olduğunu belirten analist, Bitcoin ağındaki 2021/2022 yıllarındaki günlük ortalama 100 binlik işlem sayısının da 4 kat arttığına dikkat çekti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5