Google Onayladı: Bitcoin Talebi Hızlanıyor!

Kripto yatırımcıları son aylarda birden fazla başarısız yükseliş dalgası tecrübe etti. Kısa soluklu yükselişler, çeşitli haberlerin etkisi altında solup gitti. Fakat, Google arama verileri, yatırımcıların buna rağmen Bitcoin için aramaları arttırdığını gösteriyor.

Google verilerine göre Binance aramaları yeni bir trend yakaladı

Son dönemde, yatırımcılar gelecekteki potansiyel yükselişi heyecanla beklerken, Bitcoin (BTC) öncelikle bir konsolidasyon dönemi geçiriyor. Kripto oyuncularının ortak kanısı, Bitcoin’in ilerleyen zamanlarda büyük kazançlar elde etmeye hazır olduğu yönünde. Bu nedenle, Bitcoin’e küresel olarak duyulan ilgi belirgin şekilde artış gösterdi.

Özellikle, 26 Ağustos tarihli Google Trend verileri, geçen yıldan bu yana “Bitcoin satın al” aramasında büyük bir küresel ilgi artışı olduğunu gösteriyor. Bu artış, yıllık %42’lik büyüme oranıyla 74 popülerlik puanına yansıyor. Bu süre zarfında, bu arama terimi 2022’nin son haftasında en yüksek popülerlik puanı olan 100’e kadar yükseldi.

Bölgesel bazda, Nijerya 100 puanla lider konumunda. Nijerya’yı 33 puanla Kamerun takip ederken, St. Helena 23 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Gana 19 puanla dördüncü, ABD ise 19 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Bitcoin için yeni toparlanma potansiyelleri söz konusu

Bitcoin’e olan ilgi, fiyatı 30.000 doların üzerinde bir yükselişi sürdürememesinin ardından arttı. Son zamanlarda yaklaşık 25.000 dolara düşüş, cazip bir satın alma fırsatı yarattı.

Dikkate değer olan, 2024 Bitcoin halving döngüsünün önemli bir katalizör olarak görülmesiyle, kripto alanında yaklaşan olayların yol açtığı potansiyel bir ralli hakkındaki spekülasyonlardır. Ek olarak, açılış spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanma olasılığı göründükçe dikkatler SEC’e yöneldi. Bu onayın kurumsal yatırımcıları çekmesi bekleniyor. ETF konusunda sıcak gelişmelere Kriptokoin.com‘un bu yazısında yer verdik.

Potansiyel bir yükseliş beklentisi, Bitcoin’in on-chain metriklerinde de açıkça ortaya çıkıyor. Rapora göre, toplam Bitcoin arzının %5,8’i şu anda borsalarda. Bu da Aralık 2017’den bu yana görülmemiş bir düşüşe işaret ediyor.

Bu metrik, Bitcoin’in olası bir değer deposu olarak gelişen rolüyle uyumlu olup bireyleri varlıklarını özel cüzdanlara aktarmaya teşvik ediyor. Bu stratejik geçiş, Bitcoin’in borsa bazlı ticaret için kullanılabilirliğini azaltıyor.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin şu anda son 24 saatte göre hafifçe yükselerek 26,044.49 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in performansı konsolidasyonla karakterize edildi. Haftalık grafikte yaklaşık %0,3’lük küçük bir düşüş meydana geldi.

Piyasa gözlemcileri, Bitcoin ve genel kripto piyasasının konsolidasyon evresinde olduğunu ve yakın gelecekte yukarı yönlü hareketlenmeye hazırlandığını öne sürüyor. Bu aralıktaki ihlaller, ileride piyasanın yönünü belirleyecek. Artan ilgi, azalan likidite ve zayıf hacimlerle gelir, fiyat dalgalanmalarına yol açar. Bu trend özellikle Ağustos’ta belirginleşti. Aynı zamanda Bitcoin, düzenleyici sorunlarla uğraşarak büyük borsaları etkiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2