‘Büyük Dalga Geliyor’ 7 Bitcoin Analistinden Tahminler!

Bitcoin ve altcoin dünyasında büyük dalgalar etkileyici fiyat hareketlerinin işaretidir. Önemli artışların olması beklenir. Diğer taraftan bu dalgaları haber veren analistlerin görüşlerine bakarız. Buna göre de kendi bakış açımıza şekil veririz. Şimdi 7 Bitcoin analistinin tahminlerini sizlerle paylaşacağız.

Analist CrediBull Bitcoin için 10 bin dolarlık bir hareket bekliyor

Kripto para dünyasında popüler bir analist olan CrediBull Bitcoin için açıklamalar yapıyor. Buna göre son üç çeyrekte BTC için yukarı yönlü bir sıkıştırma birikimine dikkat çekiyor. Bu birikim analiste göre yukarı yönlü yani fiyatın artacağına yönelik bir sinyal verdi. Bu sinyal ile birlikte Bitcoin için 10 bin dolarlık bir hareketin gelme ihtimali var.

Analistin bu yaklaşımı gerçekten de dikkat çekiyor. Analist bundan önceki sinyallere bakarak açıklama yapıyor. Buna göre analist 24 bin dolardan 31 bin dolara doğru son sinyale işaret ediyor. Buna göre bundan sonraki sinyalin Bitcoin’i 41 bin dolar seviyesine getireceğine inanıyor. Analiste göre su seviyenin gelmesi üçüncü dalga projeksiyonuna dayanmakta. Gelecek olan dalga genellikle son dürtüye yol açan ikinci dalgadaki projeksiyonun 1,67 katına eşittir. Ancak analist bu dalga başlamadan önce BTC’de 27 bin 900 dolar seviyelerine doğru düşüş bekliyor. Diğer taraftan önümüzdeki iki hafta içinde bir yükseliş söz konu olacağını da vurguladı.

QCP Capital’den Bitcoin tahmini

Kripto varlık alım satım şirket QCP Capital BTC için açıklama yapıyor. Buna göre, makro manşetlerin veya piyasa değişikliklerinin Bitcoin ve Ethereum’u etkilemediğini söylüyor. Şirket, USD ve hisse senetleri gibi geleneksel makro etkenlerle korelasyonların neredeyse sıfıra düştüğünü vurguluyor. QCP Capital, DXY endeksi, SPX endeksi ve NDX endeksine karşı BTC/USD korelasyonunun sıfıra doğru yöneldiğini gösteren birkaç ekran görüntüsü paylaştı. Bu durum, kripto piyasası sakin ve yatay bir şekilde işlem görürken gerçekleşiyor.

QCP Capital’e göre, yatay fiyat hareketi bu ayın başlarında XRP kararı etrafındaki dalgalanmanın ardından başladı. Ayrıca, kripto endüstrisinde konsolidasyon devam ediyor. Buna göre, şirket NFT’ler ile DeFi’de bir miktar daralma tespit etti. Ünlü kripto varlık alım satım şirketi, bu yılın sonuna doğru BTC’de volatilitede bir artış ve muhtemelen belirgin bir fiyat artışı bekliyor. Blackrock spot ETF kararına odaklanıyor. Ayrıca yaklaşan Bitcoin Halving’in etkisiyle fiyat artışının önümüzdeki yıla yayılacağını tahmin ediyor. Şirketin öngörüsü, devam eden birikimden etkilenen bir momentum oluşumuna işaret ediyor.

bitcoin

Daan Crypto Trades’tan sıkışma uyarısı

Geçen hafta FED’in faiz kararıyla birlikte bir dizi makroekonomik veri olayı vardı. Buan rağmen hafta boyunca piyasalar sakin kaldı. Bu sakinlik ister istemez bazı analistlerin korku dolu yorumlar yapmasına neden oluyor. Tabi bu korkuların büyük bir fiyat hareketine işaret ettiğini de belirtelim.

Analist Daan Crypto Trades BTC için fiyat hareketinin 2023 yılının başından bu yana hiç bu kadar sıkışmamış olduğuna dikkat çekiyor. Bu durumun uzun sürmesi halinde onu takip edecek olan hareketin de o kadar büyük olacağına işaret ediyor.

Rekt Capital’den fiyat istikrarı vurgusu

Ünlü analist Rekt Capital Bitcoin için haftanın büyük bölümündeki fiyat hareketine odaklanıyor. Buna göre analist BTC’nin yaklaşık 29.250 dolar seviyesinde etkileyici bir fiyat istikrarı sergilediğine işaret ediyor.

Daha önce atmış olduğu tweete de dikkat çeken Rekt Capital, BTC’nin siyah alanı destek olarak başarıyla yeniden test ettiğini vurguluyor. Siyahın üzerinde bir aylık kapanışa da vurgu yapan analist Bitcoin için yeniden testin başarılı olduğunu belirtiyor. Bu durumum 29.250 dolar seviyesini geçme anlamında teyit olacağını da vurguluyor. Aynı şekilde hareketin 30.000 dolarların orta seviyeleri olacağını işaretliyor.

Material Indicators’ten Balina vurgusu

Binance BTC/USD sipariş defterindeki traderlar arasındaki hareketleri analiz eden izleme kaynağı Material Indicators balinalara vurgu yapıyor. Buna göre, balinalardan gelen alım baskısının 30.000 dolara yakın artan dirençle birleştiğini belirtiyor.

Bu yaklaşıma eşlik eden yorumlar da vardı. Buna göre Haftalık ve Aylık mum kapanışlarına yaklaşana kadar BTC fiyat hareketinin yukarı yönlü olduğu noktasında beklentiler söz konusu.

Analist Jelle’den Bitcoin için MACD çaprazı açıklaması

Daha heyecan verici bir konu ise BTC’nin hareketli ortalama yakınsama/ıraksama (MACD) göstergesi üzerinde potansiyel bir yükseliş eğilimi şeklinde ortaya çıktı. Analist Jelle Twitter’dan yaptığı açıklamada Bitcoin için bir noktaya vurgu yapıyor. Analiste göre Bitcoin aylık yükseliş MACD çaprazını kilitlemeye 1,5 gün uzaklıkta.

Aylık zaman dilimlerinde, çeşitli piyasa gözlemcileri, böyle bir boğa bayrağının onaylanmasına birkaç santim kaldığını ve tarihsel modellerin tekrarlanması durumunda, gelecekte yukarı yönlü olarak fiyat hareketinin sonuçlanması gerektiğini belirtti.

bitcoin

Stockmoney Lizards’tan destekleyici açıklama

Ticaret kaynağı Stockmoney Lizards da çaprazın olumlu sonuçlarından umutluydu. Ancak yine de görünümünün “Bitcoin BTC’nin yaz düzeltme modundan çıktığı anlamına gelmediğini” kabul ediyor.

Ekteki bir grafik, 2015’in sonlarından önceki bir aylık MACD çaprazını gösteriyor. Buna göre, Bitcoin BTC’nin iki yıl sonra son döngünün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara yükselişinin hazırlıklarını müjdeledi.

Daha düşük zaman dilimlerindeki MACD çaprazı yanlış alarm olarak da karşımıza çıkıyor. Kriptokoin.com olarak baktığımızda Ağustos 2021’deki haftalık çapraz yani kesişim, o yılın Kasım ayında Bitcoin’in şu anki tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmasını önceden haber verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1