Bu İndikatöre Göre Bitcoin Boğaları Biraz Daha Üzülecek!

2023 yılına güzel bir başlangıç yapan Bitcoin son zamanlarda büyük bir düzeltme yaşadı ve 25.000 dolara kadar düştü.

Yatırımcılar BTC fiyatı konusunda tedirgin olmaya devam ederken analistlerden fiyat tahminleri geliyor.

Coindesk’in haberine göre, Fairlead Strategies’in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton, Bitcoin’deki teknik sinyalin boğaları üzeceğini söyledi.

Bu noktada Bitcoin’in aylık stokastik göstergesinin “aşırı alımda düşüş” sinyali verdiğini belirten Katie Stockton, stokastik göstergenin son zamanlarda 80’in altına düşmeye başladığını söyledi.

Aşırı alımda yaşanan düşüşün yukarı yönlü bir momentumun zayıfladığına işaret ettiğine dikkat çeken analist, Bitcoin’de yükseliş bekleyen boğaların hayal kırıklığı yaşayabileceği konusunda uyardı.

“Ağustos ayının sonunda Bitcoin, aylık stokastik göstergelerinde aşırı alım düşüşünü doğruladı.”

Analist ayrıca Bitcoin’in 31,900 dolarlık bulut direncini kıramadığını ve BTC’de uzun yeni bir dip arama sürecinin başladığını belirterek “Bitcoin’de aşırı alım seviyesi olarak adlandırılan bölgeden bir düşüş başladı. BTC’nin özellikle haftalık bulut modeline göre 31,900 dolarlık direnci kıramaması göz önüne alındığında, Bitcoin’de temel oluşturma sürecinin uzayabileceği görülüyor.” dedi.

Son olarak MACD göstergesine de değinen Stockton, aylık MACD göstergesinin sıkıra yakın bir çizgide hareket ettiğini söyledi.

Stockton, MACD göstergesinin bir yıl önce dibe vurduğunu ve henüz pozitife dönmediğini belirterek, “bu durum sürdürülebilir bir yükseliş eğiliminin henüz yürürlükte olmadığını gösteriyor” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4