Bloomberg Analistleri Bitcoin ETF Tahminini Yükseltti: SEC Onayı İhtimali Yüzde Kaç?

Kripto odaklı yatırım şirketi Grayscale’in SEC karşısındaki zaferinin ardından piyasa analistleri de olası bir spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) beklentilerini artırdı.

ABD Federal Temyiz Mahkemesi’nin Grayscale’in GBTC fonunu Bitcoin ETF‘ine dönüştürme başvurusuna SEC’nin ret vermesi üzerine açtığı davada Grayscale’i haklı bulmasının ardından piyasa analistleri, bu yıl içinde spot Bitcoin ETF’i için piyasaya sürülme olasılığını güçlendirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bloomberg kıdemli ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart kripto para ekosistemini yakından ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Analistler, Grayscale’in SEC karşısında kazandığı davanın ardından 2023 yılında bir spot Bitcoin ETF’in onaylanma olasılığını %65’ten artırarak %75 olarak güncelledi. Bununla birlikte 2024 yılının sonuna kadar bir spot ETF ürününün onaylanıp piyasa sürülme ihtimalinin ise %95 olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz dönemde sunulan raporlarında bu olasılığı %65 olarak belirten analistlerin yaptığı pozitif güncelleme dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan SEC’nin eylül ayı içerisinde birçok büyük şirketin spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında karar vermesi gerekecek. Ancak analistlere göre SEC, bu kararları erteleme yoluna gidecek ve net karardan önce zaman kazanmak için elinden geleni yapacak:

SEC muhtemelen karar verme noktasında aceleci davranmayacak. Bu durumda zaman çizelgelerinin çok da önemli olmadığını, bir gün uyandığımızda SEC’nin teslim olduğunu ve lansmanın yakın olduğunu duyabileceğimizi düşünüyoruz.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin son 24 saat içerisinde %0,5 düşüş yaşayarak ve yazım esnasında 27.259 dolardan alıcı buluyor.

 


source site-9