Yatırım Şirketi Kurucusu, Enerji Maliyetine Göre Bitcoin’in Olması Gereken Fiyat Seviyesini Açıkladı

Bazı analistler Bitcoin’in (BTC) hala değerinin altında olduğuna ve büyümek için çok fazla alana sahip olduğuna inanıyor.

Bunlardan biri de dijital varlık yönetimi şirketi Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards. Edwards kısa bir süre önce Bitcoin’in fiyatı, tarihsel fiyat tabanı (Bitcoin Elektrik Maliyeti) ve adil değer (Bitcoin Enerji Değeri) arasındaki göreceli farklılığı gösteren bir grafik tweetledi.

Edwards’a göre, Bitcoin’in adil değeri 45.321 dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da yazının yazıldığı sırada 25.821 dolar olan mevcut fiyattan yaklaşık olarak %75 daha yüksek. Edwards ayrıca Bitcoin’in enerji maliyetlerini karşılayabilmesi için 21.641 dolardan işlem görmesi gerektiğini, bunun da tarihsel fiyat tabanı olduğunu söyledi.

Analist, bunun hype durumları hariç tutulduğunda ve yükseliş durumunda adil değer seviyesinde yükselişin duracağı varsayıldığında 5:1 oranında bir risk-ödül oranı sunduğunu iddia etti.

Edwards’ın Bitcoin Enerji Değeri, ağ tarafından tüketilen enerji miktarına dayalı olarak Bitcoin’in adil değerini tahmin eden bir model. Buradaki ana fikir, zinciri güvence altına almak ve doğrulamak için ne kadar fazla enerji kullanılırsa, Bitcoin’in o kadar değerli olacağı yönünde.

Edwards, Bitcoin enerji değerinin Bitcoin’in spot fiyatı ile güçlü bir korelasyon gösterdiğini ve bunun teorinin en azından bir şekilde geçerli olduğunu gösterdiğini iddia ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4