Sıradaki Bitcoin Rallisinin İpucu Metrik Açıklandı!

Bitcoin için çalkantılı bir haftayı yaşadık. Kripto paraların amiral gemisi dolar karşısında %10’luk bir düşüş yaşadı. Ayrıca bu düşüş SpaceX’in potansiyel Bitcoin satışı hakkında spekülasyonlara yol açtı. Buna rağmen BTC yılbaşından bugüne yaklaşık %50’lik bir artışla etkileyici bir büyüme gösterdi. Diğer taraftan, BTC madencilik hisseleri bu yıl %200’ün üzerinde artış gösterdi. Ayrıca Cipher Mining (CIFR) %389’luk kayda değer bir kazançla başı çekiyor.

Bitcoin odaklı hisse senetleri

2023, kripto paralarla ilgili hisse senetlerinin geleneksel borsa ölçütlerinden önemli bir farkla daha iyi performans gösterdiğini gördü. ABD’nin en büyük 500 şirketinden oluşan S&P 500, bu yıl şimdiye kadar %14’lük sağlıklı bir kazanç kaydetti. Teknoloji odaklı NASDAQ Composite %28’lik şaşırtıcı bir artışa sahip. Diğer taraftan Dow Jones Industrial Average daha mütevazı bir %4’lük kazanç elde etti. Kayda değer bireysel performans gösterenler arasında Nvidia (%219), Meta (%164) ve Tesla (%117) bulunuyor.

Ancak Bitcoin madencilik hisseleri, 2023’te artan blockchain faaliyetlerinden faydalanıyor. Buna göre yukarıda verdiğimiz en iyi performans gösterenleri bile geride bıraktı. Önde gelen iki Bitcoin madencilik hissesi olan Riot Blockchain Inc. (RIOT) ve Marathon Digital Holdings Inc. (MARA), Ocak ayından bu yana %200’ün üzerinde artış gösterdi. Ayrıca her ikisi de etkileyici %228’lik kazançlar kaydetti. Yine de, Cipher Mining bu yıl %389 gibi şaşırtıcı bir oranda yükselerek hepsini gölgede bıraktı.

BTC madencilik hisse senedi artışının arkasındaki itici güç

Bitcoin ve hisse senedi fiyatları arasındaki korelasyon, yatırımcıların zincir üzerinde long Bitcoin pozisyonları tutarken daha fazla kaldıraçla da olsa piyasa dalgalanmalarını birlikte yönlendirmelerine olanak sağlıyor. BTC madencilik hisse senetlerini özellikle cazip kılan şey, geleneksel hisse senetlerinden daha fazla kaldıraç potansiyeline sahip olmaları. Ayrıca doğrudan BTC satın alamayan kurumsal yatırımcılar için faydalı bir vekil görevi görmeleridir.

Ancak, Bitcoin madencilik sektörünün döngüsel yapısı göz önünde bulundurulduğunda yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Bitcoin fiyatları dalgalandıkça, madencilik operasyonları kârsız hale geliyor. Nasdaq, BTC madencilik hisselerindeki potansiyel yatırımcılara bu benzersiz dinamikleri iyice anlamalarını tavsiye ediyor. Bu madencilik hisseleri bu yıl olağanüstü getiriler sağlamış olsa da, dikkatli bir değerlendirme gerektiren Bitcoin’e özgü riskler de taşımaktadır.

Bitcoin fiyatında rallinin habercisi mi?

Bitcoin madencilik hisselerinin olağanüstü performansı, Bitcoin’in geleceğindeki önemli fiyat hareketlerinin habercisi olabilir. Kurumsal yatırımcılar kriptokoin.com olarak baktığımızda SHA-256 hash para birimini giderek daha fazla benimsiyor. Buna göre, madencilik hisse senetleri Bitcoin’in benimsenmesinin gelişen manzarası hakkında değerli bilgiler sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2