Sıradaki Bitcoin Boğası İçin Bunlar Olmalı!

Bitcoin fiyatı Temmuz boyunca koruduğu yatay destek alanını bu hafta aşağı yönde kırdı. Mevcut seviyelerde gidişat belirsizliğini korurken, analistler 2 önemli gelişmeye dikkat çekiyor.

Bitcoin yatırımcıları zor zamanlar geçiriyor

Yakın tarihli bir Glassnode raporuna göre, kayıptaki Bitcoin adreslerinin sayısı yeni bir aylık zirveye ulaştı. Bu son günlerde çoğu BTC yatırımcısının zararda beklediği anlamına geliyor.

Yukarıdaki grafik, Bitcoin’in başabaş noktasının mevcut seviyenin üzerinde olduğunu ve kısa vadeli odağı doğruladığını gösteriyor. Bu arada, son 10 yılda aktif olan BTC arz miktarı yeni bir ATH’ye yükseldi. Bu da uzun vadeli yatırımcıların sert çöküşe rağmen bakış açılarını değiştirmediklerini gösteriyor.

Uzmanlara göre faiz oranları ve düzenleyici belirsizlik en büyük 2 engel

ABD merkezi bankası Fed, Temmuz ayı toplantısında şahin mesajlarını yeniledi. 3iQ’nun araştırma müdürü Mark Connors’e göre yükselen reel oranlarıyla birlikte Bitcoin bir süre daha yüksek volatilitenin ortasında kalabilir. Yeni bir röportajda Connors, mevcut koşullar altında Bitcoin’in volatilitesinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, düzenleyici cepheden net bir yaklaşımı kurumsal fon akışını hızlandıracak başlıca gelişme olarak yorumladı.

Connors ayrıca, ETF onaylarının piyasa üzerinden doğrudan etkili olacağından bahsetti. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Haziran ayının yüksek profilli başvuruları, fiyatlar kadar sosyal hacim üzerinde de etkiliydi.

2021 çöküşünü öngören analist, yeni zirveleri haritalıyor

Yazım sırasında Bitcoin, 26.000 dolar bölgesinde destek bulmaya çalışıyordu. 2021 çöküşünü önceden haber veren Dave the Wave, ayı koşullarının yıl sonuna kadar süreceğini söylüyor. X hesabından paylaştığı yeni analizlerde, lider kriptonun hala “satın alma bölgesinde” işlem gördüğünü paylaştı:

BTC makrosuna bazı bakış açıları:

1] LGC’ye (logaritmik büyüme eğrilerine) göre fiyatın dikliğini ve düzeltmeleri gösteren grafik.

2] Son zamanlardaki yukarı hareket, önceki düzeltmenin tam %50’sini geri kazandı.

3] Bu düzeltme yıl sonuna kadar devam edebilir – %50 fib süresi uzatımı.

4] Bu düzeltme için olası hedef lif seviyeleri.

5] Yukarı doğru nihai kırılmayı izlemek için hat.

6] Düzeltmeden sonra bir başka benzer hareket, fiyatların gelecek yılın ortalarında ATH seviyelerine yükselmesini sağlayabilir.

Analist son maddede sıradaki Bitcoin boğası için 2024 ikinci yarıya işaret etti. Dave the Wave, tahminleri için Bitcoin’in makro iniş ve çıkışlarını tahmin etmeye çalışan kendi logaritmik büyüme eğrileri (LGC) sürümünü kullanıyor. LGC’nin Bitcoin için yeni bir koşu önermesine ek olarak, uzun vadeli bir momentum indikatörü olan aylık MACD de yükseliş eğilimi gösterdiğini söylüyor:

2,5 yıl önce, mevcut fiyat satın almak için biraz yüksek olurdu. Ama şimdi? Maruz kalmayanlar için BTC LGC’ye benzer makul bir yatırım. Uzun vadeli MACD’den bahsetmiyorum bile (boğayı geçti ve sıfır çizgisinin hemen altında dengelendi)…”

Son olarak, Bitcoin fiyat yörüngesini doğrudan etkileyecek yeni haftanın kritik gelişmelerine bu yazıdan göz atabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1