OLED iPad Pro, 4TB depolama ile gelebilir

Apple’ın bir süredir iPad Pro’da önemli değişiklikler yapmak istediği biliniyor. OLED ekran ve M3 işlemciye ek olarak şimdi de depolamanın artacağı iddia edildi. Yeni bir söylenti, Apple’ın 2024’te tanıtacağı ilk OLED iPad Pro modelleri için 4TB’a kadar depolama sunabileceğini ortaya koydu.

2024 model OLED iPad Pro için 4TB müjdesi

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklardan gelen yeni bilgiler, şikretin iPad Pro’ların maksimum depolama kapasitesini arttıracağını iddia ediyor. Halihazırda 2TB’a kadar depolama sunan iPad Pro’larda bu seçenek iki katına çıkararak 4TB’a ulaşacak.

Şirket ilk olarak 2021 yılında görücüye çıkardığı 5. nesil iPad Pro ile 2TB depolama seçeneğini tanıtmıştı. Mevcut 6. nesil modeller de 2 TB depolama alanı sunuyor ve ek olarak 4K’ya kadar ProRes video kaydını destekliyor.

iPhone 15 mini geliyor mu? Apple etkinliğinde bizi bekleyen 5 sürpriz!

iPhone 15 mini geliyor mu? Apple etkinliğinde bizi bekleyen 5 sürpriz!

Apple 12 Eylül’de yeni iPhone serisini tanıtacak. Peki yeni iPhone 15 serisi ile birlikte bizleri neler bekliyor? İşte detaylar…

OLED ekranlara geçiş ve gelişmiş ProRes video kayıt özelliklerinin eklenmesi, profesyonel kullanıcıların depolama taleplerinin artmasına yol açabilir. 4 TB’lık yapılandırma ise büyük dosyalar için yeterli alan sağlayacaktır.

Apple’ın en düşük depolama seçeneğini de iki katına çıkarması muhtemel görünüyor .Yani 2024’te tanıtılacak iPad Pro’da 128GB yerine 256GB temel depolama alanı olabilir. RAM’de de artış yaşanacağı ve 24GB ve hatta 32GB konfigürasyonlara ulaşacağı bildirildi.

Ancak Apple’ın son zamanlarda iPhone ve Apple Watch ile meşgul olduğunu belirtelim. Şirket, 12 Eylül’de iPhone 15 ve Watch Series 9’in tanıtılacağı ‘Wonderlust‘ etkinliğine hazırlanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

source site-28