Bu Ülkenin Mali İstihbarat Birimi Kripto Paraların Geleneksel Finansa Uyumu İçin Toplantı Düzenledi!

Kripto para piyasasındaki yasadışı faaliyetlerle ilgili artan endişelerin ortasında, Güney Koreli yetkililer kripto para hizmet sağlayıcıları arasında uyum sağlamak için çabalarını yoğunlaştırıyor.

Güney Kore Uyumluluğu Güçlendirmek Ve Kripto İle İlgili Suçlarla Mücadele Etmek İçin Adımlar Atıyor

Hükümet, düzenleyici tedbirlere duyulan ihtiyacı vurgulamış ve uygun mevzuatın yokluğunda kripto ile ilgili suçlarla mücadele etmek için önemli adımlar atmıştır.

Kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadeleye adanmış özel bir kurum olan Kore Mali İstihbarat Birimi (KoFIU), kısa süre önce “sanal varlık hizmet sağlayıcılarının uyum kapasitesini güçlendirmek” için bir danışma organı toplantısı düzenledi.

Finansal Hizmetler Komisyonu, hükümetin uyum çabalarını destekleme ve yasadışı faaliyetleri engelleme konusundaki kararlılığını vurgulayan bir bildiri yayınladı.

Güney Kore, kripto ile ilgili suçlarla mücadele etmek için proaktif bir hareketle, savcılık, Mali Denetim Servisi, Ulusal Vergi Servisi ve Kore Gümrük Servisi müfettişlerinden oluşan kurumlar arası bir soruşturma birimi kurdu.

Bu birim, kripto para birimi alanındaki yasadışı faaliyetlerin yaşattığı artan zorlukları ele almak ve bunlara yanıt vermek için birlikte çalışacak.

KoFIU toplantısında Komisyon Üyesi Rhee Yunsu, sanal varlıklarla ilgili gözetim çabalarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kripto para birimlerini içeren suç faaliyetlerini sistematik olarak analiz etmeyi amaçlayan sanal varlıklara odaklanan stratejik bir analiz ekibinin kurulduğunu duyurdu.

Ekibin analizi, soruşturma makamlarına kripto ile ilgili suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmek için değerli veriler sağlamayı amaçlıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4