Binance Listeli Bu Coinleri Resmen Sorguya Çekti: Delist Mi Edecek?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, fiyat manipülasyonu endişesiyle düşük likiditeli projeler ile iletişime geçerek sorular sordu.

The Block haberine göre geçtiğimiz haftadan bu yana Binance, fiyat manipülasyonu endişesiyle düşük likiditeli kripto para projeleri ile iletişime geçti. Borsa, bu projelere piyasa yapıcıları ile ilişkilerini ve işlem çiftlerindeki likiditenin korunmasına dair potansiyel önlemler hakkındaki düşüncelerini sordu. Borsanın sorgular gibi bir dil kullanması akıllara delist tehdidi ihtimalini getirdi.

Binance bu kapsamda, düşük likiditeli kripto para projelerine risk kontrolü önlemlerini iyileştirmek için çeşitli teklifler sundu. Sosyal medyada, tekliflere dair e-posta’nın ekran görüntüleri dolaştı.

Binance projelere iki teklif ile geldi. Bu tekliflerden ilki, proje piyasa yapıcılarının kendi işlem çiftlerini piyasa yapma konusunda destekleyip destekleyemeyeceği oldu. Binance, projelerin bu duruma istekli olmamaları halinde özel mazeretlerini bildirmeleri gerektiğini söyledi.

Binance diğer teklifinde, projelerin dolaşımdaki tokenların en az %1 ve %5’i kadarını borsanın pasif getiri sağlayan tasarruf havuzlarına aktarmalarını istedi. Binance yine bu teklifine de katılım göstermek istemeyen projelerin özel mazeretlerini belirtmeleri gerektiğini vurguladı.

Binance’in tasarruf ürünleri konusundaki teklifi borsanın likidite problemi ile karşı karşıya olabileceği yönündeki spekülasyonları uyandırdı.

Borsa ayrıca tasarruf havuzlarının spot fiyat ve vadeli işlem fiyatı arasında fiyat boşlukları olduğunda geçici önlem olarak arbitrajcılara yardımcı olabileceğini ve borçlanmayı kolaylaştırabileceğini söyledi.

Binance, projelerin bu teklife olan yanıtları 25 Ağustos tarihine kadar bildirmelerini talep etti.

Konu hakkında yorumda bulunan bir Binance sözcüsü, bu tekliflerin devam eden bir risk yönetim girişiminin bir parçası olduğunu aktardı. Sözcü, risk yönetimi kapsamında atılan adımların düşük likiditeli işlem çiftlerine sahip projeleri ve görece düşük piyasa değerine sahip tokenların ekiplerini hedef aldığını ifade etti. Sözcü bu tür projelerin kullanıcıları piyasa manipülasyonu da dahil pek çok riske maruz bırakabileceğini belirtti.

source site-9