Singapur Mahkemesinden Emsal Teşkil Edecek Karar: USDT Mülkiyet Olarak Kabul Edilebilir!

Singapur Yüksek Mahkemesi, çığır açan bir kararla, USDT’yi güvene dayalı olarak tutulabilen bir mülk biçimi olarak resmen tanıdı.

Singapur Yüksek Mahkemesi, Bybit Davasında USDT’yi Mülkiyet Olarak İlan Etti

Dönüm noktası niteliğindeki dava, Seyşeller merkezli borsa Bybit ve eylemleri hukuki anlaşmazlığın merkezinde yer alan eski bir yüklenici olan Ho Kai Xin ile ilgiliydi.

Bybit, Ho Kai Xin’e karşı, 4,2 milyon USDT’yi kendi kontrolü altındaki adreslere aktarmak için pozisyonunu kötüye kullanarak iş sözleşmesini ihlal ettiği iddiasıyla dava açmıştı.

Davaya başkanlık eden Yargıç Philip Jeyaretnam, “diğer her şey gibi USDT’nin de güvene dayalı olarak tutulabileceğini” ileri sürdü. Karar, kripto varlıklarının uygulanabilir bir değere sahip olduğunu ve mahkeme kararlarına tabi olabileceğini ortaya koymaktadır.

Yargıç ayrıca, Singapur Para Otoritesi tarafından 3 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan ve dijital varlıkların tanımlanabileceği ve ayrılabileceği fikrini destekleyen ve onları güven statüsüne uygun hale getiren bir kamu istişare yanıtına da atıfta bulundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4