Bitcoin ve Kripto Para Piyasasına Volatilite Ne Zaman Geri Dönecek? Analist Değerlendirdi

Bitcoin (BTC), keskin bir düşüş ve piyasadan 1 milyar dolardan fazla parayı silen büyük bir likidasyon olayının ardından son birkaç gündür dar bir aralıkta işlem görüyor.

Ancak kripto para analisti Michaël van de Poppe, önümüzdeki dönemde birkaç olay gerçekleşeceği için volatilitenin yakında artabileceğini söylüyor.

Van de Poppe, BTC için Ağustos ve Eylül aylarının genellikle pek iyi geçmediğini ancak Ekim-Aralık ayları arasının genellikle çok iyi geçtiğini belirtti ve volatilitenin artması için bu aylara işaret etti. Bu aylarda ayrıca potansiyel olarak bir Ethereum ETF’inin de onay alabileceğini söyledi.

Van de Poppe, volatiliteyi yakalamak isteyen trader’lar için izlenmesi gereken bazı kilit seviyeleri belirledi. 200 haftalık üstel hareketli ortalamanın (EMA) kaybedilmemesi gereken çok önemli bir destek seviyesi olduğunu belirtti. Analiste göre bu seviye şu anda Bitstamp’ta 25.650 dolar ve Binance’te 24.750 dolar seviyesinde. Bu seviye korunursa, analiste göre bu seviyede dip olduğu anlamına gelebilir.

Analist, söz konusu seviyenin kaybedilmesi halinde nihai kapitülasyonun 19.500-21.500 dolar arasında olacağını söylüyor.

Analist, daha kısa zaman dilimlerinde ve hafta içerisinde, kaybedilmediği sürece 200 haftalık EMA’nın altına inmenin hala ihtimal dâhilinde olduğunu ifade ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4