Bitcoin Fiyatı Bu Hafta Hangi Rakamları Görür? İşte 6 Tahmin!

Bitcoin fiyatı ile ilgili olarak analist tahminlerine yer vermeye devam ediyoruz. Bugün altı analistten BTC tahminleri var. Detaylara bakalım.

Ali Martinez’den Bitcoin için önemli tespit

Önde gelen piyasa analisti Ali Martinez, kısa bir süre önce Twitter’da bir paylaşım yaptı. Buna göre Bitcoin fiyatı düşüşü ile yeni BTC adreslerindeki önemli artış arasında ilginç bir korelasyon olduğunu vurguladı. Martinez’in paylaştığı bir grafikte de bu durum net. Buna göre bu artış, “düşüşü satın alma” yönünde artan bir hissiyatı körüklüyor.

Martinez’in tweet’ine göre Bitcoin fiyatı 32.000 dolardan 29.000 dolara düştü. Ancak, yeni adreslerin akışı kayda değer bir artış eğilimi gösteriyor. Bu artış, BTC için sağlam ve sürekli bir yükseliş potansiyeli anlamına geliyor. Martinez’in iddiasının temelinde, yeni BTC sahibi adreslerindeki etkileyici artışı canlı bir şekilde gösteren bir grafik yatıyor. Veriler, günlük 360.000’den 600.000’e fırlayarak neredeyse iki katlık bir artışa işaret ediyor.

Bloomberg analistinden Bitcoin fiyatı tahmini

Bloomberg analisti Jamie Coutts, Bitcoin’in yükseliş yörüngesinin ilk aşamalarında olduğunu belirtiyor. Ayrıca önemli sahiplerin dijital para birimini aktif olarak biriktirdiğini öne sürüyor. Uzun vadeli yatırımcıları ifade eden “yerleşikler” arasında Bitcoin varlıklarında önemli bir artış var. Buna göre yerleşikler toplam Bitcoin arzının %74,8’ini ellerinde tutuyor. Buna ek olarak, 2020’den bu yana BTC’nin %30’luk önemli bir kısmı soğuk cüzdanlarda.

3 Başarılı Analist: Bitcoin Fiyatı Önümüzdeki Ay...

Coutts, Bitcoin’in değerlemesi ile ağdaki aktif varlıklar arasındaki uyumun altını çiziyor. Buna göre alt grafikte tutarlı bir z-skoru ile örneklendiriyor. Basitleştirilmiş fiyat döngüsü modeli, 2023’ün dördüncü çeyreğinde yaklaşık 39.000 dolarlık bir BTC değeri ve aktif varlıkların 600.000’i aşmasına bağlı olarak 2025’in kapanışında 92.000 dolarlık iyimser bir projeksiyon öngörüyor.

Pentoshi’nin Bitcoin fiyatı tahmini

Twitter’da 699.400 kullanıcı tarafından takip edilen analist Pentoshi önemli bir açıklama yapıyor. Buna göre, kripto para piyasalarından dışarı akan bir sermaye eğilimi gözlemliyor. Ancak Pentoshi, Bitcoin’in halving olayından hemen önce, önümüzdeki aylarda piyasa dinamiklerinde bir değişim bekliyor. Bir tweetinde analist, stabilecoin piyasa değeri ve kilitli toplam değerin (TVL) günlük olarak izlenmesini vurguluyor. Ayrıca stablecoin piyasa değeri ve TVL düştükçe, altcoinlerin çoğunun da düşüş eğiliminde olduğunu ifade ediyor.

Pentoshi şu anda iki kapsamlı makroekonomik faktör nedeniyle BTC’ye yönelik düşüş perspektifine sahip. İlk olarak, trader yeniden canlanan enflasyonun bir sinyali olarak petrol piyasalarındaki son ralliye işaret ediyor. Buna ek olarak Pentoshi, düzenleyici makamların spot tabanlı bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasını geciktireceğini öngörüyor. Analist, bu faktörlerden kaynaklanan düzeltmenin, bir Bitcoin ETF’si için düzenleyici onay verildikten sonra önemli bir Bitcoin rallisinin önünü açabileceğini öne sürüyor.

Analist Rekt Capital’den Bitcoin tahmini

Rekt Capital Bitcoin’in (BTC) bu ay düşüş eğilimi yaşayabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Tarihsel olarak, Bitcoin’in halvingden önceki Ağustos ayının kripto para birimi için genellikle düşüş eğilimi gösterdiğine dikkat çekiyor. Rekt Capital, haftalık grafikte Bitcoin’in göreceli güç endeksinde (RSI) azalan momentuma işaret eden potansiyel bir düşüş sapması oluştuğunun altını çiziyor.

Analist, 29.250 dolar civarındaki direnç seviyesinin korunması halinde ne olacağını söylüyor. Düşüş sinyalinin ortaya çıkması durumunda Bitcoin’in 24.000 dolara kadar düşebileceğini öne sürüyor. Özellikle 2015 ve 2019 gibi halving öncesi yıllarda yaşanan önceki Ağustos aylarıyla paralellikler kuran analist, bu senaryoların tekrarlanması halinde fiyatların yaklaşık %18’lik bir düşüşle 24.000 dolara ya da %4’lük daha mütevazı bir düşüşle BTC’nin 28.000 dolara gerileyebileceğini tahmin ediyor.

Doctor Profit’ten Bitcoin fiyatı tahmini

186 binden fazla takipçisi olan saygın bir kripto traderı Doctor Profit’ten açıklamalar var. Bitcoin fiyatının önümüzdeki haftalarda veya aylarda potansiyel olarak 24.000 dolar seviyesine doğru düşebileceğini gösteren teknik bir analiz paylaştı. Analizinde, BTC’nin gelecekteki fiyat hareketinin önemli bir belirleyicisine bakıyor. Günlük Üstel Hareketli Ortalama 50’nin (EMA50) önemini vurguluyor. Şu anda güçlü bir direnç seviyesi olarak hizmet veren EMA50’nin üzerindeki momentumun kırılması ve sürdürülmesi, potansiyel olarak 32.000 dolara doğru bir yükselişe yol açabilir.

Doctor Profit, piyasanın EMA50’nin üzerine çıkması ve 32.000 doların üzerinde bir pozisyon alması durumunda ne yapacağını açıklıyor. Buna göre short pozisyonlara yeniden girmeyi düşünebileceğini belirtiyor. Böylece ticaret stratejisi hakkında bilgi veriyor. Şu anda, mevcut short pozisyonları 31.000 ila 30.000 dolar aralığında tutmayı hedefliyor. Ayrıca yalnızca günlük EMA50’nin restorasyonu üzerine kar elde etmeyi planlıyor. Analist, BTC’nin gelecekteki fiyat hareketi için iki olası senaryo öneriyor. Biri 24.000 dolar fiyat noktasına giden sürekli bir düzeltmeyi içeriyor. Diğeri ise 32.000 dolara bir artış. Ardından fiyatı 24.000 dolar hedefine geri çeken önemli bir kapitülasyon olayı öngörüyor.

Bitcoin Fiyatı Bu Haberlerle Düştü! İşte Sıradaki

Adrian Zdunczyk’tan Bitcoin fiyatı tahmini

The Birb Nest ticaret topluluğunun kurucusu Adrian Zdunczyk, yakın zamanda bir tweet paylaştı. Buna göre tweet’te Bitcoin’in (BTC) günlük grafiğindeki düşen kama formasyonunu vurguladı. Bu formasyonun teyit edilmesi halinde, BTC’nin fiyatı önümüzdeki hafta 32.000 dolara gelecek. Ancak, bu yükseliş senaryosu için 29.600 dolarlık direncin aşılması bir ön koşul.

Önümüzdeki 48 saat içinde 9 günlük EMA çizgisinin üzerindeki bir günlük mumun 29.228 dolardan kapatılamaması, bir sonraki hafta 27.000 dolara doğru bir düşüşe yol açabilir. 9 günlük EMA çizgisi kısa süre önce 50 günlük EMA çizgisinin altından geçti. Ayrıca bunu 20 günlük EMA çizgisi ile 50 günlük EMA çizgisi arasındaki düşüş eğilimi izleyecek. Diğer taraftan kriptokoin.com olarak baktığımızda bütün bunlar potansiyel olarak BTC için orta vadeli bir negatif eğilime işaret edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2