Santiment: “Borsalardaki Bitcoin Arzı Altı Yılın En Düşük Seviyesine Geriledi!” Bu BTC İçin Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüş sonrası Çarşamba günü bir yükseliş yaşamıştı. Bu yükselişle 27.000 dolara yaklaşan BTC tekrardan 26.000 dolar seviyesine geri çekildi.

Bitcoin ’deki genel hissiyat düşüş eğilimini sürdürürken, Santiment, zincir üstü verilerin fiyat konusunda iyimser bir tablo çizdiğini söyledi.

Bu noktada Santiment, borsalardaki Bitcoin arzının 6 yılın en düşük seviyesine düştüğünü paylaştı.

Toplam Bitcoin arzının yalnızca küçük bir kısmının yani yaklaşık %5,8’inin halihazırda borsalarda tutulduğunu belirten Santiment, bu rakamın 17 Aralık 2017’den bu yana BTC için en düşük seviyeyi işaret ettiğini savundu.

Santiment, balina işlemlerinin de BTC arzı ile tutarlı olduğunu belirterek balinaların haftada ortalama 57,4 bin BTC’lik içeren işlem gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bitcoin ’in sadece %5,8’i şu anda borsalarda duruyor ve bu resmi olarak 17 Aralık 2017’den bu yana BTC için en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Balina işlemleri BTC arzı ile tutarlı olmaya devam ederken balinalar haftada ortalama 57,4 bin BTC’lik içeren işlem gerçekleştiriyor.”

Borsalarda tutulan Bitcoin arzının azalması genel olarak yatırımcıların varlıklarını satmak yerine gelecekteki potansiyel yükselişleri değerlendirmek için BTC’lerini ellerinde tutmayı tercih ettikleri şeklinde yorumlanıyor.

Bu noktada uzmanlar yatırımcıların bu eğilimi devam ederse ve buna piyasada olumlu gelişmeler eşlik ederse Bitcoin ’in önemli fiyat artışları yaşayabileceğini düşünüyor.

“Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5