GameStop Kripto Para Cüzdan Hizmetlerini Durduruyor: İşte Sebebi

ABD merkezli oyun satıcısı GameStop, regülatör belirsizlikleri gerekçe göstererek kripto para cüzdan hizmetlerini durduracağını açıkladı.

Kripto para sektöründen desteğini çeken isimlere GameStop da eklendi. Şirket tarafından 1 Ağustos günü yapılan açıklamada, sektör üzerindeki düzenleyici belirsizlikleri gerekçe gösterilerek kasım ayından itibaren kripto para cüzdan desteğinin sonlandırılacağı beyan edildi.

iOS ve Chrome uzantılı cüzdanların desteğini keseceğini belirten şirket, kullanıcılara 1 Ekim’e kadar gizli parolalarına erişebildiklerinden emin olmalarını tavsiye etti. Mayıs 2022’de piyasa sürülen cüzdanlar NFT’ler ve kripto para birimleri için saklama hizmeti veriyordu.

Şirket, sektör özelindeki düzenleyici belirsizliğin hangi yönüne atıfta bulunduğunu net bir şekilde belirtmedi. Halihazırda kripto para saklama hizmeti veren şirketlere karşı başlatılmış herhangi bir dava olmasa da son günlerde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından sektöre karşı atılan adımalar göz önündeki aktörleri korkutmuş gibi görünüyor.

source site-9