Çöken O Altcoin Bu Haberle Yükselişe Geçti! Hacim Patladı

Shiba Inu ekosistemi, Shibarium ağının yoğun trafik nedeniyle çökmesinin ardından çift haneli değer kaybı yaşadı. 22 Ağustos tarihli çöküş, proje ekibinin acil müdahalesiyle altcoin fiyatlarında yükselişi tetikledi.

Shiba Inu tabanlı altcoin’ler, yeniden aktif hale gelen Shibarium ile yükseliyor

Shibarium, Shiba Inu ekosistemindeki işlemleri destekleyecek Ethereum tabanlı Katman-2 Blockchain’dir. Geçtiğimiz hafta hayata geçen yeni platform, ilk günün yoğun trafik nedeniyle zor zamanlar yaşadı. Faaliyetlerdeki artış nedeniyle birçok yatırımcı fonlarının köprü sözleşmesinde sıkışıp kaldığını gördü. Kriptokoin.com olarak aktardığımız gelişmeler, altcoin fiyatlarına sert bir darbe vurdu.

Son gelişmelerde, Shibarium ağının başarıyla yeniden açılmasının ardından BONE transferleri 24 Ağustos’ta yaklaşık 13.000’e yükseldi. Bunun öncesinde BONE, ağ tıkanıklığı nedeniyle sert düşüş yaşamıştı.

Shibarium’u çevreleyen sorunlar nedeniyle geliştiriciler, operasyonları askıya almak zorunda kaldı. Takip eden günlerde, daha yüksek trafik hacimleriyle başa çıkma yeteneğini güçlendirerek çalışmaya başladılar. 24 Ağustos’ta Blockchain güncelledikten sonra geliştiriciler Shibarium’u yeniden başlattılar. Böylece donuk fonlar tekrar hedeflerine ulaşmaya başladı.

Metrikler, artan toparlanma eğilimine işaret ediyor

Veriler, yeni adreslerin ve günlük aktif adreslerin sayısının da arttığı gösteriyor. Etherscan’e göre altcoin BONA şu anda 90.000’den fazla kripto cüzdanında yer alıyor.

Aynı zamanda, Shibaswap merkezi olmayan borsanın yerel tokenı BONE, tüm hafta boyunca altcoin piyasasını baskılayan düşüş eğilimine meydan okudu. Bir noktada %20’nin üzerinde kazanç elde etti.

Geçtiğimiz yedi gün boyunca BONE’un değeri %18’in üzerinde arttı. Bu, Shibarium’un başarısız lansmanı sırasında yaşanan kayıpları telafi etmekten daha fazla oldu.

Bu arada, çoğu büyük altcoin, geçen aya göre %10’dan fazla düşüş gösteriyor. Öte yandan son günlerdeki güçlü performansının ardından BONE’un aylık değişimi onu ters yöne götürdü. BONE daha geniş piyasa trendini bozsa da Shiba Inu ekosisteminde eşdeğer kazanımlar ortaya çıkmadı.

Geçtiğimiz hafta SHIB, BTC ve ETH’ye kıyasla düşük performans göstererek %3,67 oranında değer kaybetti. Üçlü altcoin şemasının son bileşeni olan LEASH, aynı dönemde %4,27’lik bir fiyat artışı kaydetti. Bu nedenle LEASH, son gelişmelerin en büyük faydalanıcı olarak ortaya çıkıyor.

Shibarium çevresindeki FUD

Bu arada, sosyal medyada Shiba Inu’nun Shibarium’uyla ilgili birçok söylenti var. Yanlış anlamaların çoğu Shibarium’un devre dışı kalmasıyla ilgiliydi. Gerçekte ise çöken ağın kendisi değil, Shibarium blok gezgini oldu. Bunun nedeni Shibarium’un Blockscout’un açık kaynaklı bir sürümünü kullanması ve bunun için çok büyük sunucular kullanmamasıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1