Bitfinex Hackerı Sonunda Bulundu! Büyük İtiraf

Kripto para dünyasında Bitfinex hackiyle ilgili olarak önemli bir gelişme söz konusu. Hacker sonunda bulundu. New York’ta ikamet eden 35 yaşındaki Ilya Lichtenstein sonunda bir itirafta bulundu. Detaylara hep birlikte bakalım.

Ele geçirilmesi zor Bitfinex Hacker’ının maskesini düşürmek

New York’ta ikamet eden 35 yaşındaki Ilya Lichtenstein bugün açıklama yaptı. Buna göre, Bitfinex hackerı olduğunu itiraf etti. Bu bağlamda kripto borsasında milyonlarca dolarlık bir hack gerçekleştirdiğini de kabul etmiş oldu. Lichtenstein kara para aklama komplosu suçlamalarını kabul ediyor. Buna göre, ABD Bölge Mahkemesi’nde yakın zamanda yapılan bir duruşmada kimliğini açıkladı.

Bitfinex hackerının kimliği yıllarca sıkı korunan bir sır olarak kaldı. Ancak, 35 yaşındaki New York sakini Ilya Lichtenstein, kötü şöhretli siber saldırıdaki rolünü kamuoyuna açıkladı. Bu nedenle anonimlik perdesi nihayet kalktı. Lichtenstein bu şaşırtıcı açıklamayı, kara para aklama komplosu suçlamalarını kabul ettiği Washington’daki ABD Bölge Mahkemesi’ndeki duruşma sırasında yaptı.

Bitfinex: Multi-Milyon dolarlık bir hack

2016’da meydana gelen hack olayında Lichtenstein ve eşi Heather “Razzlekhan” Morgan, 119.754 Bitcoin’i aklamak için bir komploya karıştı. Ayrıca hackleme sırasında bu miktar 71 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir rakama tekabül ediyordu. Bu ifşaat, çift tarafından düzenlenen kapsamlı mali dolandırıcılık planına ışık tuttu.

Cüretkâr hack saldırısının hedefi olan Bitfinex çok çaba harcadı. Faillerin maskesini düşürmek ve çalınan Bitcoin’i geri almak için çok çalıştı. Yorulmak bilmeyen çabalarında ABD Adalet Bakanlığı ile özenle işbirliği yaptı. Yedi yıllık bir adalet arayışının ardından, çabalarının doruk noktası nihayet bilgisayar korsanlarının eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşmelerini sağladı.

İtiraf şok etkisi yaratıyor

Ilya Lichtenstein’ın itirafı kripto topluluğunda şok etkisi yaratıyor. Diğer taraftan bu vaka dijital varlık alanında güvenlik önlemlerinin artırılmasının önemine işaret ediyor. Diğer taraftan bu önleme dair keskin bir hatırlatma işlevi görüyor. Kripto para dünyası gelişmeye devam ediyor. Buna göre, kullanıcıların fonlarını koruma ve borsaların bütünlüğünü koruma arayışı devam eden bir süreç.

Dikkat: Bu Hacker Grubu, 1 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı!

Zaman geçse de suçlular eylemlerinin neticelerinden kaçamıyor. Bitfinex davası bize bu sonucu gösteriyor. Suçlular eninde sonunda adaletin karşısında kendilerini buluyor. Kripto para korsanları, acımasızca avlanacakları ve eylemlerinin cezasız kalmayacağı konusunda uyarıldı.

Gelecekteki suçlular için caydırıcı

ABD’li yetkililerin Bitfinex bilgisayar korsanlarının peşine düşme konusunda gösterdikleri kararlılık önemli. Buna göre kripto alanındaki potansiyel suçlulara güçlü bir mesaj göndermektedir. Yasadışı faaliyetlerde bulunmanın risklerinin yüksek olduğu ve adaletin eninde sonunda yerini bulacağı konusunda uyarıda bulunarak güçlü bir caydırıcılık işlevi görüyor.

Bitfinex

Kripto para dünyası gelişmeye devam ederken, siber suçlarla mücadele de süregelen bir savaş olmaya devam ediyor. Bitfinex davasındaki adalet arayışı, dijital varlıkların bütünlüğünü koruma ve yatırımcıları ve kullanıcıları kötü niyetli aktörlerden koruma kararlılığının altını çizmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2