Balinalar Gizlice XRP ve Bu Altcoin’leri Topluyor!

Eylül’ün ilk haftalarında ilerlerken, bu ayın tarihsel olarak verimsiz olduğunu belirtelim. Fakat, kripto balinaları bu zamanları birikim fırsat olarak değerlendiriyor. Bu yazıda, balinaların gizlice satın aldığı XRP ve diğer altcoin’ler hakkında ayrıntıları derledik.

Fiyatlar düşerken, balinalar gizlice XRP ve bunları satın alıyor

Hepimiz Bitcoin’in fiyatının son zamanlarda hiçbir yere varmadığını biliyoruz. Ancak bazı balinalar wBTC biriktiriyor. Burada görebileceğiniz gibi bir balina 3100 wBTC’nin üzerinde birikmiş. Bu da neredeyse 80 milyon dolar değerinde. Bu veya diğer balina cüzdanlarını takip etmek isterseniz DeBank’taki cüzdana göz atabilirsiniz.

DeBank’a aşina değilseniz, göz atmalısınız. DeBank, Metamask’ı alt eden Rabbiy Wallet’ın arkasındaki ekiptir. Ayrıca on-chain araçları da sağlar. WBTC arasındaki en büyük farkların şunlar olduğunu biliyoruz:

  1. Orijinal BTC değil, EVM chain’leri için sarılmış (wrapped) bir versiyon. Wrapped Bitcoin’i kapsayacak Bitcoin olduğundan emin olmak için BitGo gibi borsalara ve saklayıcılara güveniyoruz.
  2. EVM uyumlu. Normal Bitcoin’in aksine, HODL yaparken bunu EVM platformlarında ticaret yapmak veya faiz kazanmak için kullanabiliriz.

Balinalar neden wBTC satın alıyor?

Peki balinalar wBTC’yi alıp borsalardan çıkarıyorsa bu ne anlama geliyor? Bu, bu seviyelerden alım yapma ve daha uzun vadede tutma konusunda rahat oldukları anlamına geliyor. Beklerken paralarını DeFi’de çalışmaya yatırıyorlar. Bu kesinlikle Bitcoin için olumlu bir durum. Ancak normal BTC’den daha fazla wBTC satın alıyor olmaları, normdan biraz farklı. Dolayısıyla bunu izleyeceğiz.

USDT

Stablecoin’ler tekrar gündeme geldi. Çoğu yatırımcı son 18 ayda ilk altı stablecoin’deki varlıklarını azalttı. Sonuç olarak piyasa değeri %25 düştü. Bu da yatırımcıların pozisyonlarını sattığını gösteriyor.

Ancak veriler dikkate değer bir şeyin gerçekleştiğini gösteriyor. 22 Ağustos 2023’ten bu yana stabilcoinlerin sermayesi 660 milyon dolar arttı. Başka bir deyişle, kriz boyunca yatırımcılar daha fazla stablecoin satın aldı. USDT en çok tercih edilen altcoin oldu.

Altcoin yatırımcıları genellikle stablecoin’leri değer deposu olarak kullanır. XRP zaferi gibi haberlerde anında piyasaya geri dönerler. Bu nedenle, düşüş piyasalarında balinalar sıklıkla stablecoin biriktirir. Bunun nedeni ise varlıkları için koruma sunmalarıdır. Ancak SEC’in Bitcoin spot ETF’lerini erteleme kararının bir sonucu olarak piyasa şu anda istikrarsız durumda.

Sonuç olarak bazı balinalar stablecoin alımlarını erteliyor. Bunun nedeni, piyasanın toparlanma potansiyelinden emin olmamalarıdır. Çok çok kısa vadede konuşuyoruz. Bazı insanlar daha temkinli davrandılar ve yalnızca az miktarda USDT biriktirdiler.

Balinaların satın alma gücü çoğu zaman piyasanın toparlanacağına işaret ediyor. Bunu da stablecoin varlıklarındaki artışta görüyoruz. Çok sayıda stablecoin satın almak, balinaların avantajlı bir zamanda piyasaya dönmeyi planladıklarının bir işareti. Bu fiyatları artırabilir. Daha fazla netlik ve yönlendirme beklerken, güvenli tarafta kalmakta fayda var. Bu nedenle risk iştahınızın kaldırabileceği kadar stablecoin satın alın.

XRP, listenin sürpriz ismi

XRP piyasasında son zamanlarda önemli sayıda büyük ölçekli işlem gerçekleşti. Bu da daha geniş kripto topluluğunun büyük ilgisini çekti. 1 Eylül’de XRP balinaları, bir milyar XRP’nin üzerinde işlem gerçekleştirdi.

Whale Alert, XRP piyasasında dört önemli balina işleminin görüldüğünü tweetledi. Bu transferlerin en büyüğü toplamda 214.293.666 dolar değerinde 424.354.912 XRP içeriyordu. Olay, kimliği belirlenemeyen iki cüzdan arasında gerçekleşti. Anonim cüzdanlar bu anlamda herhangi bir borsaya bağlı olmayan adresleri ifade ediyor.

Ek olarak, kimliği belirsiz bir cüzdandan 10.167.904 dolar değerinde 19.920.318 XRP Binance’e aktarıldı. Ek olarak bir balina, kimliği belirlenemeyen bir cüzdandan Binance’e 33.065.809 dolar değerinde 66.666.659 XRP gönderdi. Ancak en çok dikkati Ripple’ın işlemi çekti. Ripple , XRP’nin arkasındaki şirkettir.

Böylece Ripple, 75.000.000 XRP veya 37.058.145 doları Binance cüzdanından kimliği belirsiz bir adrese aktardı. Kripto ödeme şirketinin her ayın başında 1.000.000.000 XRP yayınlayacağı biliniyor. Daha sonra yeni tokenlerin yaklaşık %80’ini kilitler. Dolayısıyla bu durum alarma neden olmamalıdır. Her zamankinden daha fazla bir sebep yok.

Bu coin’lere dikkat

WBTC, USDT ve XRP, bu hafta balinaların gözdesiydi. Kriptokoin.com olarak geçen hafta en çok satın alım geçen projelere bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1