Ayrıntılı Ethereum Analizi: Metrikler, Balinalar, Geliştirmeler…

Ethereum ekibi bu hafta yeni güncellemelerle projenin yol haritasında bir adım daha attı. Bu yazıda, ETH ağından en son geliştirmeleri ve on-chain analizleri bulabilirsiniz.

Ethereum fiyatı ne durumda?

ETH fiyatı 4.000 dolara temas edeli çok uzun bir süre çekti. Zirve, 10 Kasım 2021’de, ATH piyasa değeri olan 489,17 milyar dolara ulaşmasıyla geldi. Bu noktada, yalnızca Ethereum değil, tüm kripto piyasası boğa koşusundaydı.

Ancak gidişat hızla değişti ve 2022, Ethereum için sert bir hesaplaşmayı getirdi. Ortaya çıkan fiyat düzeltmesi, daha geniş piyasa gerilemesiyle birleştiğinde ETH’nin değerini 22 ay önceki zirve değerinin yaklaşık üçte birine düşürdü. Bu keskin düşüş şüphesiz uzun vadeli yatırımcıların sabrını sınadı. Aynı zamanda projenin geleceğe dair beklentilerine dair şüpheler yarattı.

Geliştirme faaliyetleri ve güncellemeler

Ethereum’un yakın tarihindeki en önemli anlardan biri, ölçeklenebilirliği ve enerji verimliliğini artırmayı amaçlayan birleşmenin çok beklenen öncüsüydü. Teknolojik hedeflerine ulaşma açısından Ethereum, bu çabasında oldukça başarılıydı. Bu gelişmelere rağmen, Ethereum’un çıkış yapma ve kaybettiği ivmeyi yeniden kazanma mücadelesi, yatırımcıların dikkatlerini yavaş yavaş başka yerlere kaydırmasına ve kripto paranın daha büyük değerdeki benzerlerinin gölgesinde kalmasına neden oldu.

Ethereum mevcut zorlukların üstesinden gelirken herkesin aklındaki soru şu: Bu blockchain devini neler bekliyor? Santiment’e göre proje, SAND’ın Ethereum’a olan güveninin devam etmesiyle kanıtlandığı üzere uygulanabilirliğini koruyor. Bununla birlikte, Santiment tarafından sunulan veriye dayalı analiz, Ethereum’un metriklerinin mevcut durumunu daha derinlemesine inceliyor.

Sırada ne var?

Fayda açısından Ethereum, geçen yılın Kasım ayının başındaki zirveden bu yana on-chain işlem hacminde ve ticaret faaliyetlerinde önemli bir düşüşe tanık oldu. Bu tür metrikler herhangi bir coin için kesin göstergeler değildir. Yine de, belirsizlikte boğuşan yatırımcılar arasındaki ilginin azaldığı hissini yansıtıyor.

Kriptokoin.com olarak analizlerinde yer verdiğimiz üzere, 1.500 dolar seviyesi civarında bir psikolojik destek bölgesi oluştu. Bu da yatırımcıların bu eşiği yakından takip ettiğini gösteriyor. Ethereum bu seviyeye düşerse, yatırımcı faaliyetlerinde yenilenen bir artışı tecrübe edecek. Bu da işlem hacminde kayda değer bir artış anlamına geliyor.

Balina faaliyetleri

Piyasadaki kilit oyuncuların, özellikle de balinaları analiz etmek, dikkate değer bir eğilimi ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz dört ay boyunca, 10-10.000 ETH tutan balinanalar rezervlerini epey azalttı. Bu, piyasa hareketlerinin kesin bir öngörücüsü değildir. Fakat, balinaların, Ethereum fiyatı 2023 zirvesi 2.120 dolara ulaştığı dönemde nakde geçtiğini gösteriyor.

Ancak önemli hissedarların elinde bulunan arzdaki devam eden düşüş, fiyat artış olasılığını mutlaka ortadan kaldırmıyor. Kar alma faaliyetleri ile genel piyasa eğilimleri arasındaki ilişki karmaşıktır. Bu durum, Ethereum’un gidişatını tahmin ederken dikkate alınması gereken karmaşık bir faktör haline gelmektedir.

MKR ve Ethereum Satan Balinalar, Bu 7 Altcoini Alıyor!

Son olarak Ethereum geliştirme faaliyeti, başarısına yatırım yapanlar için bir umut ışığı görevi görüyor. Projenin sürekli iyileştirme ve yenilik geçmişi, GitHub gibi platformlarda giderek artan varlığıyla açıkça görülebileceği gibi, sekiz yılı aşkın bir süredir. Gelişime bu kadar tutarlı bir bağlılık, projenin ilerleme konusundaki kararlılığını yansıtıyor ve uzun vadeli sürdürülebilirliği açısından iyiye işaret.

Santiment analistleri Ethereum için toparlanma süreci bekliyor

Ethereum, temel bir Blockchain platformu olarak yerini korumaya devam ediyor. Daha fazla proje yeteneklerini benimsedikçe kullanımı artıyor. Bu da daha geniş kripto ekosistemindeki öneminin altını çiziyor. Bununla birlikte, piyasayı zamanlamak ve en uygun giriş noktalarını aramak isteyenler için Santiment’in metrikleri, mevcut piyasa senaryosunun ötesinde daha uygun fırsatların var olabileceğini öne sürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1