ARK Invest: “ABD’nin Bitcoin’e Saldırısı, Uzun Vadede Kendi Çıkarlarını Tehlikeye Atar”

Yatırım şirketi Ark Invest baş fütüristi Brett Winton, ABD’nin Bitcoin’in (BTC) büyümesini engellemeye çalışmak yerine onu stratejik bir varlık olarak benimsemesi gerektiğine inanıyor.

Winton, ABD’nin Bitcoin’e yaralama girişimlerinin ABD’nin uzun vadeli stratejik çıkarlarına zarar verdiğini savundu. Bitcoin’i, İngilizce’nin küresel bir dil olarak hakimiyetini arttırdığını iddia ettiği dil çeviri teknolojisiyle karşılaştırdı.

Analist, yayınladığı notta şunları paylaştı:

“ABD’nin dolar sisteminin hakimiyetini tehdit ettiği için Bitcoin’i öldürmeye çalışmak, İngilizce’nin üstünlüğünü tehdit ettiği için dil çeviri teknolojisini öldürmeye çalışmak gibidir. Hâlbuki her iki teknoloji de, daha sorunsuz bir şekilde benimsendiğinde, birbirlerinin etkisini daha da güçlendirebilecek sinerjistik bir etkiye sahipler.”

Winton’ın yorumları, ABD’de Bitcoin ve diğer kripto para birimleri üzerindeki düzenleyici denetimlerin arttığı bir dönemde geldi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz hafta BlackRock, Fidelity, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco ve Valkyrie gibi önde gelen varlık yöneticilerinin spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) için yaptığı birkaç başvuruya ilişkin kararları ertelemişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4