Ünlü Borsa Bu 7 Altcoin İçin ‘Delist Kararı’ Aldı!

Köklü bir kripto para borsası olan Bitstamp, ABD bölgesinde 7 altcoin ile işlemlerini durduracağını bildirdi. Delist kararı, piyasa üzerindeki son düzenleyici hamlelere atfedildi.

Bitstamp, bu 7 altcoin için delist kararı aldı

Resmi duyuruya göre, delist ABD bölgesindeki kullanıcılar için geçerli olacak. ABD’de kısmen düzenleyici onay alan borsa, delist kararını son düzenleyici gelişmelere atfetti.

29 Ağustos’tan itibaren Bitstamp’in ABD’li kullanıcılar için işlemlere kapatacağı altcoin’ler:

  • Axie Infinity (AXS)
  • Chiliz (CHZ)
  • Decentraland (MANA)
  • Polygon (MATIC)
  • NEAR Protocol (NEAR)
  • The Sandbox (SAND)
  • Solana (SOL)

Delist kararı hakkında borsanın resmi duyuruda yer verdiği ayrıntılara göre:

Bitstamp’ta, dinamik düzenleyici ortamı dikkate alarak sağladığımız kripto para birimlerini sürekli olarak değerlendirmek için kapsamlı bir çerçeveye sahibiz. Son gelişmeleri göz önünde bulundurarak, özellikle ABD’de ikamet eden müşterilerimiz için kripto tekliflerimizde bazı değişiklikler yapıyoruz. 29 Ağustos 2023’ten itibaren ABD’de AXS, CHZ, MANA, MATIC, NEAR, SAND ve SOL işlemlerini askıya alıyoruz.

29 Ağustos son tarih

Bitstamp, ABD kullanıcılar için AXS, CHZ, MANA, MATIC, NEAR, SAND ve SOL işlemlerini 29 Ağustos itibaren sone erdiriyor. Fakat, platformda bu altcoin’lere sahip olan yatırımcıların çekim işlemleri için sınırsız süreleri olacak. Resmi duyuruya göre:

Duyuru, 29 Ağustos 2023 itibarıyla bu altcoin içeren yeni emirlerin devre dışı bırakılacağı ve tüm bu işlem çiftlerindeki mevcut tüm emirlerin iptal edileceği anlamına gelir. Ancak yine de bu varlıkları Bitstamp hesabınızda tutabileceğinizi ve istediğiniz zaman çekebileceğinizi vurgulamak istiyoruz.

Alım satımın durdurulması sırasında sorunsuz bir geçiş sağlamak için, kullanıcılarımızdan etkilenen varlıklarla ilgili istedikleri alım veya satım emirlerini 29 Ağustos 2023’ten önce gerçekleştirmelerini rica ediyoruz. Bu son tarihten sonra AXS, CHZ, MANA, MATIC, NEAR, SAND ve SOL, Bitstamp platformunda kalıcı olarak devre dışı bırakılacaktır.

Delist edilen altcoin’ler SEC radarında yer alıyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, ABD’li düzenleyici SEC şu anda 48 altcoin’e menkul kıymet listesinde yer veriyor. Bitstamp’in özellikle ABD’de bölgesinde işlemlere kattığı 7 altcoin’de listenin üyeleri arasında. Diğerleri arasında NGC, Mirror Protocol, Dragonchain, Chromia (CHROM) ve Salt Lending gibi projeler yer alıyor.

Bu arada, SEC, Binance’e karşı açtığı son davada 10 kripto parayı menkul kıymet sınıflandırmasına soktu. Şu anda, SEC’in altcoin sektörüne dava açabilme yetkisi, kripto piyasasının toplam değerinin 100 milyar doların üzerinde olduğu veya toplam 1,09 trilyon dolarlık kripto piyasasının yaklaşık yüzde 10’unu içerdiği anlamına geliyor. Ancak, SEC Başkanı Gary Gensler, Bitcoin dışındaki herhangi bir varlığın kurumun yargı yetkisine giren bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-3