Tether’den USDT İçin 3 Ağ Desteğine Son: Durdurulacak!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, USDT için Kusama (KSM), Bitcoin Cash (BCH) SLP ve Omni (OMNI) ağlarını desteklemeyi sonlandıracağını açıkladı.

Tether tarafından 17 Ağustos tarihinde yapılan açıklamada, 3 farklı ağ üzerindeki desteklerinin sona erdiğine yer verildi. Şirket, bu ağların Kusama, Bitcoin Cash-SLP ve Omni olduğunu açıkladı.

Simple Ledger Protocol (SLP) bir token sistemi olup Bitcoin Cash ağı için tasarlanmıştır. Kullanıcıların Bitcoin Cash’in güvenlik modeli ve ağından yararlanarak dijital tokenler oluşturmasına bunları ihraç etmesine ve transfer etmesine olanak tanımaktadır.

Açıklamada özellikle Bitcoin (BTC) katmanı Omni için alınan bu kararın zor olduğundan bahseden şirket, 2014 yılından beri bu ağın kullanıldığını ama zaman içerisinde Omni’nin popülerliğini yitirdiğini vurguladı. Düşen popülerliğin beraberinde kullanıcı sayısında da ciddi bir azalmaya neden olduğu ifade edildi.

Geçiş süreci kapsamında 17 Ağustos tarihinden itibaren USDT-Omni, USDT-Kusama ve USDT-BCH-SLP basımlarının durdurulacağı belirtildi. Bununla birlikte en az önümüzdeki 12 ay boyunca USDT-Omni, USDT-Kusama ve USDT-BCH-SLP’nin normal şekilde kullanımına izin verilecek. Ayrıca şirket, bu süre zarfında farklı değişiklikler ve duyurular yapma hakkını da saklı tuttu.

Yapılan açıklamada sürdürülebilirlik, kullanım istatistikleri ve topluluk ilgisi arasında bir denge kurulmaya çalıştığını belirten Tether cephesi, yeterlilikleri sağlamayan ağlara olan desteklerini kesmek zorunda olduklarını belirtti.

Bir blokzinciri uzun bir süre boyunca önemli bir ilgi görmezse ve kullanım göstergelerinde iyileşme belirtisi göstermezse, desteğin sürdürülmesi verimsiz hale gelir ve güvenlik ve gözetimi tehlikeye atabilir. Bu nedenle, dikkatli bir değerlendirmenin ardından Tether, Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer uygulamalarına desteğini keserek stratejik bir geçiş sürecine girecektir.

source site-9