SEC’ten Bu Kripto Para Şirketine Suçlama!

SEC, FinTech Titan’ı yanlış reklamlar ve uyumluluk eksiklikleri nedeniyle suçluyor. Yanıltıcı kripto para performans ölçümleri 850 bin dolar ceza ve uzlaşmaya yol açtı. Titan Global Capital Management’a karşı açılan dava, ABD düzenleyici kurumunun 2020 revize pazarlama kuralı kapsamında açılan ilk dava olma özelliğini taşıyor.

SEC, Titan’ı ‘yanıltıcı bilgiler’ nedeniyle suçluyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York merkezli FinTech yatırım danışmanı Titan Global Capital Management USA LLC’ye (Titan), reklamlarında varsayımsal performans ölçümlerini yanlış beyan ettiği ve birden fazla uyum hatası yaptığı için suçlamada bulundu. SEC’in iddiasına göre Titan, Ağustos 2021 ile Ekim 2022 arasında, reklamlarında yanıltıcı bilgiler kullandı. Ayrıca, Titan Crypto stratejisi için % 2.700’e varan varsayımsal “yıllıklandırılmış” performans sonuçlarını tanıttı.

Ancak SEC, Titan’ın reklamlarında çok önemli bilgilerin atlandığını ortaya çıkardı. Daha da önemlisi, varsayımsal performans tahminleri yanlış bir şekilde stratejinin ilk üç haftadaki performansının yıl boyunca devam edeceğini varsayıyordu. Dahası, Titan’ın reklamları, firma gerekli politika ve prosedürleri benimsemediği veya yasada belirtilen adımları atmadığı için SEC’in Aralık 2020’de değiştirilen pazarlama kuralını ihlal etti.

Kripto para şirketinin uyum hataları ve yanıltıcı açıklamalar

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere SEC’e göre, New York merkezli firma, SEC’in Aralık 2020’de değiştirilen pazarlama kuralını ihlal etti. Şirket, web sitesinde “varsayımsal performansa” dayanan yanıltıcı iddialara yer verdi. Bu, söz konusu kural kapsamında yapılan ilk suçlama vakası oldu. SEC kıdemli icra memuru Osman Nawaz yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

Komisyon, pazarlama kuralını, varsayımsal performans ölçütlerinin kullanılmasına izin verecek şekilde değiştirdi. Ancak yalnızca danışmanların dolandırıcılığı önlemek için makul şekilde tasarlanmış gerekliliklere uyması durumunda. […] Bu eylem, tüm danışmanların uyumluluğu sağlamaları için bir uyarı niteliğindedir.

Titan, üç haftalık verilere dayanan performansın, Ağustos 2021’de piyasaya sürülen Titan Crypto ürününde %2.700’e varan getiri sağlayabileceğini iddia etti. SEC, firmanın ayrıca kripto para saklama ve diğer politikalar hakkında net olmayan beyanlarda bulunduğunu söylüyor. Ayrıca, Ekim 2022’ye kadar olan dönemde çalışan ticareti konusunda uygun politikaları benimsemediğini kaydediyor

Titan, suçlamaları kabul ediyor ve uzlaşmaya çalışıyor

Titan, SEC’in tescil ettiği bir şirket. Ayrıca, Finans Endüstrisi Düzenleme Kurumu’nun bir üyesi. Firma, SEC bulgularını kabul veya reddetmeksizin SEC kararını kabul etmeden önce bazı sorunları bildirdiğini ve soruşturmacılar ile işbirliği yaptığını söylüyor. Bu arada, SEC kararı 192.454 dolar tutarında haksız kazançların faiziyle birlikte geri ödenmesini içeriyor. Ayrıca, etkilenen müşterilere dağıtmak üzere 850.000 dolar tutarında bir para cezasını öngörüyor. Bir kripto para avukatı olan Justin Browder, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

SEC’in Titan’a karşı açtığı dava, olumlu bir şekilde kayıt yaptırmış ve düzenlemeye tabi olanlar da dahil olmak üzere tüm kripto piyasası katılımcılarına yönelik yaptırım odağının devam ettiğini gösteriyor

SEC, kripto yatırım danışmanları için daha sıkı bir yaptırımı düzenleyici bir hedef haline getirdi. Yeni odak noktasını Şubat ayında İnceleme Bölümü’nden yapılan bir açıklamayla duyurdu. Ayrıca, kripto para birimi firmalarını olumsuz etkilemesi muhtemel saklama kurallarında değişiklikler önerdi. Titan konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

SEC’in soruşturmasıyla tam olarak işbirliği yaptık ve bu sorunların çözümüne ulaşmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz. SEC Kararı, Titan’ın Temmuz 2022’den bu yana yeni bir Baş Hukuk ve Baş Uyum Görevlisi ve ek hukuk ve uyum personeli işe almak da dahil olmak üzere işbirliği ve iyileştirme çabalarını kabul ediyor. Titan, uyum programını oluşturmak ve geliştirmek için önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1