PayPal’ın Stablecoini Kripto Para Piyasasını Nasıl Etkileyecek? Bank of America Analisti Konuştu

Bilindiği üzere PayPal, ABD doları tarafından desteklenen ve Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan kendi stablecoin’i PYUSD’yi piyasaya sürecek. Ancak Bank of America’ya göre bu dijital para birimi yakın vadede fazla ilgi görmeyebilir.

Perşembe günü yayınlanan bir notta Bank of America analisti Alkesh Shah, PYUSD’nin ödeme verimliliğini ve müşteri deneyimini iyileştirme potansiyeline sahip olduğunu, ancak aynı zamanda cüzdan uyumluluğu eksikliği, döviz alım satım çiftleri, düzenleyici netlik ve yeni işlevsellik gibi çeşitli engellerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Shah, “PYUSD’nin benimsenmesinin yakın vadede kayda değer olması pek olası değil,” diye yazdı ve ekledi:

“Uzun vadede, merkez bankası dijital para birimleri ve getiri sağlayan stablecoin’lerin rekabeti arttıkça PYUSD’nin ek benimseme sorunları yaşamasını bekliyoruz.”

Shah, PYUSD’nin USDT ve USDC gibi daha büyük pazar paylarına ve ağ etkilerine sahip mevcut stablecoinlere göre çok fazla avantaj sunmadığını savundu. Ayrıca, şu anda Kongre’de bekleyen bir yasa tasarısında önerildiği gibi, banka dışı kuruluşların stablecoin çıkarması nihai olarak yasaklanırsa, PYUSD’nin düzenleyici engellerle karşılaşabileceğini belirtti.

Dahası Shah, faiz oranları yükseldikçe ve kripto alanında daha fazla yield sağlayan ürünler ortaya çıktıkça PYUSD’nin cazibesini kaybedebileceğini söyledi. Yatırımcıların PYUSD gibi getiri sağlamayanlar yerine, varlıklarından getiri sağlayan stablecoinleri tercih edebileceğini ifade etti.

BofA Analisti, PayPal’ın Stablecoininin Kripto Para Dünyası İçin Büyük Etkisi Olmasını Beklemiyor

Shah, PYUSD’nin ticaret piyasasından ziyade blok zinciri destekli varlık transferleri, ödemeler ve havaleler için “büyük ölçüde kullanılmayan” bir piyasayı hedefleyeceğini belirtti. Daha fazla insan dijital para birimlerini benimsedikçe ve daha fazla ülke kendi merkez bankası dijital para birimlerini geliştirdikçe, bu pazarın gelecekte önemli ölçüde büyüyebileceğini aktardı:

“PayPal’ın PYUSD lansmanının zaman içinde ödemelerde verimlilik ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlamasını bekliyoruz. Ancak bunun yakın vadede PayPal ya da kripto para endüstrisi için bir ezber bozan olmasını beklemiyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4