Fotoğraflar Sahte mi? Tether CTO’su Cevap Verdi!

Tether CTO’su ‘Tether Energy‘ logolu bir konteynerin fotoğrafıyla ilgili söylentilere açıklık getirdi. Paolo Ardoino, logoların endüstriyel konteynırların üzerine yerleştirilmiş olsa da projenin “gerçekten gerçekleştiğini” söyledi.

Paolo Ardoino: Tether Energy logolu fotoğraf ‘yarı’ gerçek!

Tether CTO’su Paolo Ardoino, 24 Ağustos’ta ‘Tether Energy’ logolu büyük endüstriyel konteynerlerin bir resmini yayınladı. Fotoğraf, Ardoino’nun 26 Ağustos’ta X’te ayrı bir gönderide ele aldığı bir dizi söylentiyi beraberinde getirdi. Ardoino’nun ilk fotoğrafı, görüntünün fotoşoplanıp fotoşoplanmadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı. Ayrıca, gerçekliğinin sorgulanmasına neden oldu. Söylentilere son vermek için Ardoino, “Fotoğraf gerçek mi? Evet.” paylaşımını yaptı.

Ardoino, ilk görüntünün Tether Energy’nin “şu anda sonuçlandırılmakta olan” ve yakında faaliyete geçecek olan birçok Bitcoin madencilik sahasından birindeki kontrol odalarından birini tasvir ettiğini açıkladı. Tesis Latin Amerika’da yer alıyor. Ancak Ardoino “personel tacizinden kaçınmak için” spesifik bilgi vermeyi reddetti. Bu da Tether’e takıntılı muhaliflerin sayısı göz önüne alındığında geçerli bir endişeye yol açtı. Ardoino’nun Uruguay’dan bahsediyor olması mümkün. Çünkü, 30 Mayıs tarihli bir Tether duyurusuna göre şirket Uruguay’da sürdürülebilir Bitcoin madenciliği inşa ediyor.

Fotoğraf fotoşop, ancak proje gerçek”

Paolo Ardoino, ‘Tether Energy‘ logosunun gerçekten de birçok spekülasyonda olduğu gibi konteynırların üzerine bindirilmiş ya da fotoşoplanmış olduğunu açıkladı. Şirketin bu hamlesinin arkasındaki mantığı açıklayan Ardoino şunları yazdı:

Fotoğrafın gazetelerde paylaşılacağını düşündük. Bu yüzden ekip bunu markalaştırmak istedi. Ve aslında olan da tam olarak buydu. Üstelik devasa Tether logoları koymak sitenin fiziksel gizliliği açısından da pek iyi olmazdı.

Ardoino, logonun fotoşoplu olmasına rağmen projenin gerçek olduğu konusunda X kullanıcılarını ikna etmeye çalıştı. İnşaat halindeki maden sahasının 3 boyutlu bir modelini paylaşan Ardoino, “Peki bu [fotoşoplama] onu daha mı az gerçek yapıyor? Hayır. Bu gerçekten oluyor. Saha iyi ilerliyor. Ekipteki herkes çok heyecanlı. Ayrıca, önümüzdeki birkaç hafta içinde faaliyete başlamak için gece gündüz çalışıyor.” dedi.

Tether

Tether Energy, çevreye derin saygı duyan ortakları seçiyor!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere TetherEnergy, yenilenebilir enerjiyle çalışan sürdürülebilir Bitcoin madencilik merkezleri inşa etmek amacıyla, piyasa değeri açısından en büyük stablecoin olan USDT’yi çıkaran Tether tarafından başlatıldı. Ardoino, Tether Energy’nin yerel şirketlerle ortaklık kurduğunu, sermaye ve altyapı desteği sağladığını belirtti. Ayrıca, bu madencilik sahalarını inşa etmek için genel uzmanlık sunduğunu kaydetti. Ardoino, şu açıklamayı ekledi:

Tether Energy, sağlam yerel bağlantıları, seçkin ve tutkulu personeli olan ve çevreye derin saygı duyan ortakları seçiyor. Tether olarak, Bitcoin madenciliğinin belirli ülkelerdeki mevcut yoğunluğu azaltmak amacıyla mümkün olduğunca coğrafi olarak merkezsizleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Şu anda Bitcoin madenciliğinin büyük bir kısmı ABD’de yoğunlaşmış durumda. Bitcoin madenciliği enerji yoğun bir süreç. Ayrıca, kripto para birimleri tarafından küresel elektrik tüketiminin yaklaşık %60-77’sini oluşturuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2