Fed Başkanı Jerome Powell Ne Mesaj Verecek?

Federal Reserve Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole sempozyumunda bugün bir konuşma yapacak. Uzmanlara göre Powell’ın stratejisi tahminlere meydan okuyabilir. Çünkü, yüksek enflasyon güçlü bir istihdam piyasasıyla buluştu.

Jerome Powell nasıl bir duruş takınacak?

Jackson Hole, Wyoming’in arka planında, finansal piyasalar Federal Reserve’in yıllık sempozyumu için hazırlanıyor. Ana odak noktası enflasyonun yörüngesi ve faiz oranlarıyla olan karmaşık ilişkisi olmaya devam ediyor. İddialara göre Powell’ın yaklaşımı sert bir kararlılıktan daha nüanslı bir duruşa kaydı.

Geçen yılki %2’lik enflasyon hedefine ulaşma konusundaki kesin kararlılık evrim geçirdi. Jerome Powell artık enflasyonu kontrol altına almanın önemli iş kayıplarına mal olmayacağına inanarak sahneye çıkıyor.

Stratejik kısıtlama ve enflasyon gerçekleri

Macro Intelligence 2 yetkililerinden Julian Brigden, Fed’in olası stratejisine ilişkin görüşlerini paylaşıyor. Ona göre Jerome Powell konuşmasında yeni unsurlar getirmemesi de muhtemel. Bunun yerine merkez bankasının temkinli yaklaşımını pekiştirmeyi tercih etmesi mümkün. Bu bağlamda ekonomi muhabiri Walter Bloomberg, şu paylaşımı yaptı:

Fed’in Jackson Hole’da ‘Daha Uzun Süre Daha Yüksek’ Uygulayacağı Bekleniyor.

Macro Intelligence 2’den Julian Brigden, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole konuşmasının ABD para politikası görünümüne yeni unsurlar getirmesinin pek olası olmadığını söylüyor. ‘Ellerindeki tozu tutmaya devam edecekler çünkü…

Julian Brigden, Fed’in mevcut finansal koşulları korumak için faiz indiriminden kaçınacağını öne sürüyor. Buradaki ince sanat, Fed’in niyetlerini piyasanın “daha uzun” kavramıyla uyumlu hale getirerek, potansiyel faiz artışları etrafında merak uyandıran bir havayı korumakta yatıyor.

Enflasyon, istihdam ve faiz oranları

Bu arada, Sempozyum devam ederken gözler Jerome Powell’ın konuşmasında olacak. Yatırımcılar, Powell’ın enflasyon dinamiklerine yaklaşımını mercek altına alacak. Kritik soru, enflasyondaki düşüşün daha ölçülü mü yoksa iddialı bir faiz oranı yaklaşımını mı gerektirdiği. Powell’ın dönüşen görünümü, ciddi istihdam kayıplarına yol açmadan enflasyonu kontrol altına alma potansiyelini kabul ediyor. Duruştaki bu değişim enflasyon, istihdam ve faiz oranları arasındaki karmaşık dansın daha iyi anlaşıldığını yansıtıyor.

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Jerome Powell’ın sözleri sempozyumun merkezinde yer alacak. Çünkü, Federal Reserve’in gelecekteki adımlarına ilişkin beklentileri şekillendirme potansiyeline sahip. Maliye politikası tiyatrosu büyüleyici performansını sürdürüyor. Finansal paydaşlar Powell’ın incelikli görüşlerini beklerken, daha geniş piyasa, ekonomik canlılığı korurken enflasyonun karmaşıklığını ustalıkla yönlendiren bir strateji bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1