Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin ETH’deki Soruna Değindi: “20 Yılda Çözülmeyebilir!”

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, node merkezileşmesinin Ethereum’un ana sorunlarından biri olduğunu, ancak mükemmel çözümün 20 yıl daha gelmeyebileceğini söylüyor.

Vitalik Buterin Ethereum’daki Node Sorununa Dikkat Çekti

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’e göre, nodeların merkezileştirilmesi Ethereum ağının karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri ve nodeların çalıştırılmasını daha ucuz ve daha kolay hale getirerek ele alınmalı.

Şu anda, 5.901 aktif Ethereum nodunun çoğunluğu Amazon Web Services gibi merkezi web sağlayıcıları aracılığıyla çalıştırılıyor ve bu da birçok uzmanın Ethereum blok zincirini merkezi bir arıza noktasına maruz bıraktığını iddia ediyor.

Kore Blockchain Haftası’nda konuşan Buterin, merkezileşmeyi çözmek için ele alınması gereken temel sorunları özetledi, ancak node sorununun Ethereum ağının uzun vadede merkezi olmamasını sağlamak için “bulmacanın büyük bir parçası” olduğunu vurguladı.

Özellikle Ethereum madenciliği bittiğinden ve PoS sistemine geçildiğinden beri ETH’nin daha merkezi bir hal aldığı ve merkeziyetsizliğini eskisine göre oldukça yitirdiği iddia ediliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4