Büyük Satış Var! Binance’deki Bu 6 Altcoin Sert Düşebilir!

Altcoin analistleri, içlerinde LINK, DOGE ve TOMO gibi önemli isimlerin yer aldığı geniş bir listede düşüş bekliyor. Fiyatlar kritik destek seviyelerin altına inerken, yatırımcıların sıradaki desteklere özen göstermesi gerekiyor. Özellikle LTC halving haberlerine rağmen baskı altında…

Rekt Capital, Binance listeli bu altcoin hakkında çöküş uyarısı yaptı

Twitter’ın tanınan analistlerinden Rekt Capital, Chainlink’in (LINK) önemli bir düşüşe tanık olabileceği konusunda uyarıyor. Analistin dikkat çektiği nokta, Chainlink’in makro düşüş trendi direncini aşamaması ve bunun artık düşüş eğilimi olarak onaylanması. Analizlerine göre:

LINK’in en son dezavantajı, fiyatın haftalık kapanış için makro düşüş trendinin altında konumlandığı ve kırılmayı ertelediği anlamına geliyor.

Analiste göre, LINK fiyat en kötü senaryoda %16’lık bir geri çekilmeye tanık olabilir. Bu da fiyatın 6,13 dolar bölgesine kadar gerileyeceği anlamına geliyor. LINK fiyatı şu anda 8 dolar bölgesinin hemen altında işlem görüyor. Rekt Capital fiyatın aşağıdaki yatay kanalın destek hattına kadar gerileyebileceğini söylüyor.

Bitcoin (BTC)

Rekt Capital daha sonra Bitcoin grafiğine göz attı. Lider kriptonun haftalık grafikte yükseliş yapısını 29.500 doları kırdıktan sonra kaybettiğini söyledi. Olumlu tarafta, BTC’nin daha sonra 29.245 dolar desteğini aşmasına dikkat çekiyor. Rekt Capital’a göre bu hareket, “Kaybedilen daha düşük seviyeyi ve (29.245 dolar) şu anda fiyatı nasıl tuttuğunu gösteriyor.”

Büyük Satış Var! Binance'deki Bu 6 Altcoin Sert Düşebilir!

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin’e gelince, analiste göre fiyat 0,081 dolardaki çapraz trend çizgisine uyumlu ilerliyor. Bu kanal, 0,8 dolar ile 0,55 dolar arasında bir bölgeyi temsil ediyor. Analist, en kötü senaryoda, DOGE’nin formasyonun diyagonal desteğine kadar yaklaşık 0,055 dolar çekebileceğini söylüyor:

DOGE yeni haftalık kapanışını formasyon direncinin altında gerçekleştirdi. Sonuç olarak, DOGE potansiyel olarak bir reddetme ve model içi konsolidasyon için kurulmuştur. En kötü senaryoda, DOGE piyasa yapısının en dibine kadar gidebilir.

Büyük Satış Var! Binance'deki Bu 6 Altcoin Sert Düşebilir!

Ethereum (ETH)

Lider altcoin, bugün 1,850 dolar bölgesine yatay hareketlerini sürdürdü. Rekt Capital, ETH’nin 2.000 doların üzerine çıkma şansına sahip olması için kritik desteği olan 1.863 doların üzerinde kalması gerektiğini söylüyor:

Fiyatın önümüzdeki birkaç hafta içinde ~ 2.275 doları yeniden ziyaret etme şansı olması için ETH’nin burada kalması gerekiyor.

TomoChain (TOMO)

Son olarak TOMO grafiğine göz atan Rekt Capital, düşük hacimli altcoin’in Temmuz ayını 1,60 dolar direncinin altında kapatmasının ardından şimdi bir düzeltme için hazır göründüğü konusunda uyarıyor:

Siyah desteğinden bu yana +%54 ralli yaptı, kırmızı dirence doğru ralli yaptı ve aşırı genişledi. Aylık Kapat şimdi tuşu. Aylık kapanış kırmızının üzerinde -> yükseliş. Aylık Kapanış kırmızının altında -> siyah-kırmızı aralığında aşağı yönlü hareket yeniden mümkün.

Litecoin (LTC) halving öncesinde satış baskısı altında

Litecoin geçtiğimiz saatlerde üçüncü halving döngüsünü tamamladı. LTC bunun öncesinde haberi satın alan yatırımcıların izdihamına uğradı. Özellikle sosyal hakimiyeti, halving öncesinde birçok paydaşın panik belirtileri göstermesiyle beklendiği üzere artış gördü.

Fiyat açısından, beklentilerin aksine Litecoin değerinin yaklaşık %5’ini kaybetti. Haberi kar içinde değerlendiren kalabalık yatırımcı kitlesi nedeniyle daha fazla düşüş potansiyeli var. Şu anda satış faaliyetleri açıkça artıyor ve zaten düşüşte olan fiyat üzerinde aşağı yönlü ek bir baskı oluşturuyor.

Teknik açıdan LTC, önemli bir destek seviyesi olan 50 günlük EMA’nın altına düştüğünde çok önemli bir an yaşandı. Bu düşüş, potansiyel olarak 200 günlük EMA’ya giden yolu açıyor. Bu seviyeye ulaşılırsa, azalan fiyat kanalının alt sınırına doğru yaklaşık 66 dolara düşüş söz konusu. Böyle bir senaryo, özellikle halving olayını bir satış çılgınlığına dönüştürecek. LTC şu anda zaten gün içi %4 düşüşle 89 doların altında ivme kazanıyor.

Bu arada, analist Benjamin Cowen, tarihsel olarak düşüşlerin her zaman yaşandığını ortaya koydu. Analiste göre, “halving ardından, tarih, halving sonrası yıla (2025) kadar beklentilerinizi LTC azaltmanız gerektiğini gösteriyor.”

Altcoin yatırımcıları LTC grafiğinde nelere dikkat etmeli?

Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, Litecoin şu anda aşağı yönde ivme kazanıyor. Yatırımcıların ilk olarak 96.46 ve 94.12 dolardaki kritik seviyeye odaklanması gerekiyor. Fakat bu seviyeler halving saatlerinde kırıldı ve bir sonrakı destek, 85,32 dolar bölgesinde olacak.

Söz konusu seviye tutulamazsa, short yatırımcılar, Litecoin fiyatı 78.04 dolara yaklaşana kadar düşüşün devam etmesini bekleyebilirler. Burada ayılar kısmi karlar isteyecekler. Ancak satış tarafı likiditesinin mevcut olduğu iki kilit seviye 65,57 dolar ve 47,32 dolarda. Bu destekler mevcut konumdan kabaca %27 ve %48 uzaktadır. Öte yandan, LTC fiyatı 100 doların üzerinde çıkmayı başarırsa, sırada 140 dolara kadar uzanan bir boğa koşusu masada olacak.

ApeCoin (APE), tarihi dip seviyelere ilerliyor

Yuga Labs’ın iddialı metaverse oyunu Otherside’ın ilgi odağı olan ApeCoin, NFT koleksiyonu Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) arka planında tarihi diplere ulaşırken önemli bir baskıyla karşı karşıya. Spesifik olarak, ApeCoin 1 Ağustos akşamı 1,73 dolara kadar geriledi. Böylece ATH seviyesi olan farkı %93’ün üzerinde ulaştı.

Altcoin şu anda 61. sırada yer alıyor. Bugün, Bitcoin’in toparlanmasına bağlı olarak 1,82 dolara toparlandı,. Ancak haftalık zaman diliminde hala %10 düşüşte.

Son zamanlarda Yuga Labs, özel bir etkinlik sırasında Otherside oyunu için birkaç yeni öğeyi açıkladı. Ancak bu bile ApeCoin’in mücadelesinin gidişatını değiştiremedi. Bununla birlikte, PFP (Profil Resmi) piyasası bocalarken, bir zamanlar Yuga Labs’a büyük başarı getiren ilgili varlıklar şimdi çalkantılı değişimlerden geçiyor.

Bu arada, yasal cephede ApeCoin, kayıt dışı hizmetler sağladığı ve yatırımcı koruma kurallarını ihlal ettiği iddialarıyla karşı karşıya kalan SEC’in radarına girdi. SEC, BAYC ve ApeCoin gibi bazı NFT’lerin menkul kıymet olarak sınıflandırılması gerektiğine inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1