Bu Altcoin ‘Sahte Haberle’ Fırladı: Şimdi Çakılıyor!

Varlık yönetim devi BlackRock’un yatırım yapacağına dair sahte haberler, VGX fiyatında çift haneli ralliyi tetikledi. Gerçek ortaya çıkarken, altcoin fiyatı günün dip seviyelerini aşındırıyor.

Sahte BlackRock haberleri altcoin yatırımcılarını terste bıraktı

Çinli kripto muhabiri Wu Blockchain’in raporuna göre, bugün BlackRock’un Voyager Digital’i satın alacağına dair sahte haberler ortalığa saçıldı. Hatta, ünlü web sitesi Associated Press bile haberi ücretli içerikle yayınladı. Dikkat çeken haberlerin ardından VGX fiyatı bir noktada %10’un üzerinde değer kazandı. Wu Blockchain, gelişmenin ayrıntıları şu şekilde paylaştı:

Birisi BlackRock’un token pompalamak için Voyager Digital’i satın almayı planladığına dair sahte haberler yarattı. Associated Press web sitesi bunu ücretli içerikle bile yayınladı. Basın bülteninde işaretlenen sosyal medya kaynağı, tek takipçisi olan bir Çin hesabıdır. VGX son 24 saatte %8 değer kazandı.

Altcoin projesi ve arkasındaki şirket hakkında söz konusu sahte haberler, şunları iddia ediyor:

BlackRock, şifreleme alanındaki düzenini derinleştirerek Voyager Digital’i satın almayı planlıyor .
Sektörün içindekilere göre. Geçtiğimiz ay BlackRock, iflas başvurusunda bulunan bir şifreleme platformu olan Voyager Digital’e ilişkin durum tespitinin ilk turunu tamamladı. İki taraf, iflas eden kuruluşun varlıklarının ve hisselerinin mevcut satışına ilişkin görüşmelerde bulunuyor ve ön satın alma niyetine ulaştı.

Aynı zamanda Voyager Digital, BlackRock’a kripto varlık işini yürütmek için gerekli ileriye dönük koşulların tamamını doğrudan sağlayabilen ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto işinin hızlı bir şekilde tanıtılmasına yardımcı olan bir kripto aracılık lisansına sahiptir.

Voyager Token (VGX) fiyatı aynı hızla düşüyor!

Voyager Digital’in 2022’deki iflası nedeniyle zor zamanlar geçiren VGX, sahte rallinin ardından %5’in üzerinde eridi. Altcoin, güne %10’un üzerinde yükselişe başlamıştı. BlackRock haberlerinin sahte olduğu ortaya çıkınca, aynı hızla günün en düşük seviyelerini kırdı. VGX şu anda 0.129684 dolardan işlem görüyor. Gün içinde 0.129680/0.153359 dolar arasında dalgalandı.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Haziran 2022’de Voyager Digital, Three Arrows Capital’in 666 milyon dolar tutarındaki krediyi geri ödemediğini duyurdu. 1 Temmuz’da şirket “alım satım, para yatırma, çekme ve sadakat ödüllerini” askıya aldı. Ardından 5 Temmuz’da şirket Bölüm 11 iflas koruması için başvuruda bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1