Bu Altcoin Fiyatı Olağandışı Artışla 1,5X Yaptı! Neler Oluyor?

Kripto para piyasası bir durgunluk içinde yatay seyrediyor. Bununla birlikte bir altcoin fiyatı olağandışı bir harekete sahne oluyor. Multichain Token, CEO’sunun tutuklanması dahil bir çok sorun yaşadı. Ancak, MULTI fiyatı gün içinde yüzde 150’ye varan artış gördü. Bu da akıllara ‘manipülasyon’u getirdi.

Piyasa yatay, ancak MULTI 1,5X yaptı: Herkes saşkın!

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Multichain Token (MULTI) gün içinde dikey bir olağandığı artış gördü. Altcoin fiyatı gün içinde %150’ye varan büyük bir artış kaydetti. Bu arada, tokenin işlem hacmi de yaklaşık %7.000 oranında arttı. Ani dalgalanma muhtemelen CEO’nun Çin polisi tarafından tutuklanmasına ilişkin son haberlerden kaynaklanıyor. Bu yazı sırasında, MULTI birkaç saat önce 2,38 dolarlık bir zirveye ulaştıktan sonra 2,15 dolardan işlem görüyor.

MULTI günlük fiyat grafiği. Kaynak: CoinMarketCap

Altcoin projesi için bu fiyat hareketinin tam olarak mantıklı bir açıklaması yok. Bazı uzmanlar, bunun bir pump-dump operasyonu olmasından şüpheleniyor. Arka planında mantıklı bir dayanağı olmayan sert fiyat artışlarının bir tuzak olması mümkün. Maalesef kripto para piyasasında bu tür olaylara sık rastlıyoruz. Bu yüzden uzmanlar, temkinli hareket etmekte ve olayın arkasında yatan nedeni anlamakta fayda olduğunu belirtiyor.

Altcoin projesi kendini yeniden konumlandırdı

Bazı uzmanlara göre, fiyat ve hacimdeki bu ani artış muhtemelen projeyi çevreleyen son haberlerden kaynaklanıyor. Multichain CEO’su Zhao Jun, Çin polisi tarafından evinden alındı. Bu yüzden altcoin projesi faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Bu gerilemeye rağmen proje, kendisini Web 3 için nihai bir yönlendirici olan rastgele cross-chain etkileşimler için bir altyapı olarak yeniden konumlandırdı. DEX ticareti ve likidite madenciliği ödülleri ile merkezi olmayan bir cross-chain takas protokolü olan Anyswap’ten geliştirilen Multichain, cross-chain etkileşimlere sorunsuz ve güvenli bir şekilde izin verecek şekilde tasarlandı.

Altcoin

Geliştiriciler ANY’nin toplam arzının 100 milyon olmasını planlıyor. Bu yüzden, MULTI’nin toplam arzı ANY ile sabit değişim oranına göre 100 milyon olacak. Şu anda ANY’nin dolaşımdaki arzı 18.639.320 civarında. Bu da altcoin için toplam arzın %18,64’ünü oluşturuyor. Takas tamamlandığında, MULTI dolaşımı 18.639.320 olurken, dolaşımda olmayanlar %81,36’yı oluşturacak. Dolaşımda olmayan MULTI tokenleri akıllı sözleşmelerde kilitli durumda. Bu tokenlerin özel kullanımlarını DAO yönetimi belirliyor. Bu arada, geri alım ve imha için ANY Tokenomics de veMULTI modeline yükseltilecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1