Bank of America, FED’in Faiz Kararlarına Dair Raporunu Yayınladı: Eylül Ayında Faiz Artacak Mı?

Bank of America (BofA) FX analistlerine göre, ABD Merkez Bankası’nın güçlü ekonomik büyüme ve enflasyon baskıları karşısında faiz oranlarını artırmaya devam etmesi bekleniyor ve ABD doları daha da güçlenmeye hazırlanıyor.

BofA analistleri bugün yayınladıkları bir raporda, tüketici fiyat verilerindeki son yumuşamaya ve daha güvercin bir FED’e yönelik piyasa beklentilerine rağmen, dolarda yükseliş eğiliminde olduklarını ve 2023 yılında daha yüksek bir dolar tahminlerini koruduklarını belirttiler.

BofA analistleri, “Haziran TÜFE rakamlarının düşük çıkmasına ve FED’in yeniden fiyatlandırmasına rağmen, 2023 için USD hakkında yukarı yönlü tahminlerimizi koruyoruz” dedi ve ekledi:

“ABD reel politika faizleri pozitif ve 2024’e kadar G10’daki en yüksek oran. Enflasyon beklentileri ve finansal koşullardaki gevşeme, FED’in güvercin bir tutum sergilemesini engelleyebilir.”

BofA analistleri yaptıkları açıklamasında Çarşamba günkü 25 baz puanlık faiz artışının ardından Eylül ayında tekrar faiz artıracağını öngördüklerini söylediler.

Çarşamba günü yaşanan faiz artışının ardından Bitcoin fiyatı yatay bir seyir izlemeye devam etmişti.

Euro-dolar kurunun şu anda 1,10 civarındayken 2023 sonunda 1,05’e düşeceğini, dolar-yen kurunun ise şu anda 115 civarındayken 145’e yükseleceğini öngördüler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4