Analistlerden Büyük Çöküş Uyarısı! Altcoin İsmi de Verildi!

Kripto analistleri Ran Neuner ve Benjamin Cowen, altcoin piyasasında keskin bir düşüş bekliyor. Tahminler, Temmuz ayının kazançlarının kuruduğu dönemde geldi. Analistler, yüksek hacimli kriptolardaki düşüşün geniş çaplı zararlara yol açmasını bekliyor.

Benjamin Cowen, ETH/BTC çiftinin yön değiştireceğini söylüyor

Teknik analist Benjamin Cowen, Ran Neuner ile yeni bir röportajda, ETH/BTC çiftinin 0.063 BTC’den (1.828 dolar) %50’den fazla düşebileceğini söyledi. Cowen’e göre ETH/BTC aylık grafikte büyük olasılıkla düşüş eğilimi gösteren bir çift tepe modeli içinde ilerliyor. Analist, bu hareketin ETH’lerini BTC’ye dönüştürmek için rallileri değerlendiren altcoin yatırımcılarından kaynaklandığını belirtiyor.

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz Benjamin Cowen, paylaştığı aşağıdaki teknik grafiği şöyle yorumluyor:

Bana göre grafik, Ether/Bitcoin çiftinde büyük bir dağıtım aşaması gibi görünüyor. Geçen döngüde gördüğümüz gibi, yalnızca büyük bir dağıtım aşaması elde edersiniz ve ilk ralliyi yaşarsınız. Son satmaya başlarsınız ve sonra diğer dağıtım aşamasına geçersiniz. Bence şu anda bulunduğumuz yer burası, burada Ether/Bitcoin çiftinin aşağı yönlü kırılma ihtimali yüksek.

Tarihsel olarak, ETH/BTC çifti genellikle Haziran ile Aralık ayları arasında düşüş gösteriyor. Bu nedenle analist, mevcut değerinden %52’nin üzerinde bir düşüşle 0,03 BTC’ye (871 dolara) kadar düşeceğini tahmin ediyor. Cowen’e göre:

Öyleyse, Ether/Bitcoin’in 0,03 (BTC) ila 0,04 (BTC) seviyesine düşebileceğini düşünüyorum ve Ethereum/Bitcoin değeri oraya ulaştığında, bunun sonunu işaret edebileceğini düşünüyorum.

Analist, altcoin piyasasındaki düşüşün borsa kaynaklı olacağını söylüyor

Cowen’a göre, %52 ETH/BTC düşüşünün katalizörü bir borsa düzeltmesi olacak. Analist, S&P 500’deki mevsimsel bir düzeltme ihtimaline karşı uyarıyor:

2017’nin sonlarında Ether/Bitcoin çiftinin tam burada [.022 BTC’de] düştüğünü unutmayın. Ancak [2018’de] bu seviyeye ikinci düşüş, birçok altcoin hesaplamasının sonunu işaret ediyordu. Bence o ilk düşüşü yaşadık, ancak muhtemelen o seviyeye (0,049 BTC) ikincil bir düşüş yaşamamız gerekiyor.

Ama yine de buradaki en olası sonucun bu olduğunu düşünüyorum. Bunun olmasının nedeninin S&P 500’deki olası bir mevsimsel düzeltme olduğunu düşünüyorum.

Ran Neuner, altcoin’lerin bir düşüş daha göreceğini tahmin ediyor

Cowen’u Youtube kanalında ağırlayan Ran Neuner, altcoinlerin Bitcoin karşısında %40-50 daha düşeceği fikrine katılıyor.

Bitcoin’in dominansı, %49’luk bir kırılma seviyesine ulaşmadan önce sağlam bir şekilde tutundu. Böylece yukarı yönlü yörüngesinde kalmaya devam ediyor. Cowen, bunun, dalgalanan piyasa koşulları karşısında Bitcoin’in gücünü ve direncini vurgulayan tutarlı bir eğilim olduğunu söyledi.

Altcoin piyasasında likidite kuraklığı başlıyor

Altcoinlere akan likidite eksikliği, potansiyel düşüşlerinin güçlü bir göstergesidir. Yeniden canlanma için umut olsa da, mevcut gerçeklik ıssız bir sahneye işaret ediyor. Alternatif yatırımcıları için, herhangi bir toparlanma öncesinde %40-50’lik bir düşüş öngörüsü şaşırtıcı değil. Şu anda tatırımcılar, altcoin sepetlerini Bitcoin ve ETH ile takas edip etmeme veya daha parlak bir gelecek beklentisiyle onları elinde tutma konusunda zor bir kararla karşı karşıya.

Çöken O Altcoin Yükselişe Geçti: İkinci Şans Mı?

Kasvetli görünüme rağmen, Neuner tarafından listelenen birkaç altcoin, makul temellere sahip çekici risk-ödül oyunlarına sahip. Örneğin Ethereum, karamsar görünüme rağmen uzun vadeli boğa beklentilerini canlı tutuyor. Özetle, uzmanların bakış açısı ne tamamen karamsar ne de gerçekçi olmayan bir iyimserlikle dolu. Ancak gerçek seviyeleri sadece zaman belirleyebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2