Analistler Binance’deki 6 Altcoin İçin Uyardı: Çakılmaya Hazır!

Aralarında Benjamin Cowen gibi analistlerinde yer aldığı geniş bir analist kadrosu, 6 altcoin için kısa vadede yeni dipler bekliyor.

LINK fiyatı, geçen haftadan bu yana sürdürdüğü aşağı yönlü trend eşliğinde 7.28 dolara kadar geriledi. Bu esnada, yükselen bir parabolik destek çizgisinin altına düştü ve şu anda en yakın yatay destek bölgesinin altına düşme sürecinde.

Teknik açıdan, 10 Haziran’da 4,7 dolar ile dip noktasına ulaştığından beri yükselen bir parabolik destek çizgisiyle birlikte yükseliyordu. Bu çizgi, fiyatı birkaç kez destekledi. Bir noktada fiyatın 8,50 dolar direnç alanını yeniden test etmesine yardımcı oldu. Ancak altcoin daha sonra bu seviyeden keskin bir şekilde düşüşe geçti.

LINK fiyatı 1 Ağustos’ta 7,2 dolardan alıcı toplasa da, ertesi gün satıcılara yenik düştü. Bu da altcoin fiyatının 7,2 dolarlık destek bölgesinin altına düşebileceğini gösteriyor. Eğer öyleyse, bir sonraki destek seviyesi 6,6 dolarda olacak.

LINK haftalık grafik analizi

Günlük zaman dilimindeki aşağı yönlü beklentilere rağmen, haftalık grafik oldukça iyimser. Bunun nedeni, altcoin fiyatının 5,5 ile 9,5 dolar arasından beri yükseliş trendinde olması. Ayrıca, geçen haftaki düşüş mumu, 17-24 Temmuz haftası için yükseliş mumunun içine giriyor.

Haftalık RSI’da uzun vadeli alçalan direnç çizgisini kırdı. Şu anda 50 seviyesinin üzerinde ve trendin yükselişe işaret ettiğini gösteriyor. Bu nedenle, mevcut düşüş hareketi muhtemelen yükseliş trendi içindeki bir düzeltmedir.

Analistler Binance'deki 6 Altcoin İçin Uyardı: Çakılmaya Hazır!

Özetle, teknik analizlere göre LINK fiyatı 7.2 dolarlık desteğin altına düşebilir ve 6.6 seviyesine gerileyebilir Bununla birlikte, uzun vadeli beklentiler, LINK fiyatının bu düzeltme sona erdikten sonra 9,5 dolardaki uzun vadeli direnç bölgesine doğru yükselmeye devam edeceğini gösteriyor. LINK fiyatı bugün 7,2 dolar seviyesinden güçlü bir şekilde toparlanırsa ve 8,1 dolar seviyesindeki alt tepenin üzerine çıkarsa, kısa vadeli düşüş görünümü geçersiz olacak.

Benjamin Cowen, bu altcoin hakkında uyarı verdi

Yakından takip edilen kripto analisti, üçüncü halving döngüsünü tamamlayan LTC hakkında alarm veriyor. Cowen, Çarşamba günkü halving etkinliğinden sonra LTC fiyatının muhtemelen düşeceğini söylüyor:

Bir ay önce bahsedildiği gibi LTC, halving yılının Haziran/Temmuz aylarında zirveye ulaşma ve ardından halving dönemine girme eğiliminde. Halving ardından, tarih, halving sonrası yıla (2025) kadar LTC ile ilgili beklentilerinizi yumuşatmanız gerektiğini gösteriyor.

Grafiğine göre, Litecoin tarihsel olarak bir halving olayından iki ay önce ralli yapıyor. Sonraki yıl ralli yapmadan önce yaklaşık bir yıl boyunca düşüş yaşıyor. Litecoin, son 24 saatte %5 düşüşle şu anda 86.32 dolardan işlem görüyor.

Altcoin yatırımcıları, sahte Dogecoin isimli coin’ler yayınlaşıyor

DOGE ismini kullanan kötü niyetli projelere karşı yeni bir uyarı Dogecoin topluluk üyesi Mishaboar’den geldi. Mishaboar, DOGE adını taşıyan çok sayıda tokenin çoğalması nedeniyle son derece dikkatli olmaya çağırıyor.

Söz konusu projeler, Elon Musk’ın Twitter’ı X olarak yeniden markalaştırdığı hafta boyunca yayınlaştı. Yeni platforma Dogecoin’in ödeme yöntemi olarak eklenmesi bekleniyor. Bu esnada dolandırıcılar çeşitli reklam kampanyalarıyla bu beklentiyi fırsata çeviriyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere X ile ilgili haberler, çeşitli altcoin’lerin fiyatını harekete geçirdi.

ARB, MATIC ve ARB düşüş trendini sürdürüyor

İlk olarak Polygon (MATIC), son 20 günde %25 düştü ve dip henüz kapanmadı. 0,760 ile 0,714 dolar arasındaki düşüş kırılma bölgesinin altına düştükten sonra, altcoin yatırımcılar daha fazla kayıpla karşı karşıya. Ancak, MATIC fiyatı 0,704 dolar seviyesini aşmayı başarırsa, short yatırımcılar tekrar şansılarını deneyecekler.

0,704 dolardan short girişi, satış tarafı likiditesinin altında kalan 0,591 dolara %16’lık dik bir düzeltme izleyecek. Benzer bir likidite havuzu da 0,558 dolar seviyesinin altında. İkinci hedefin geri kalanı, yatırımcılar için toplam kayıpların %20’si kadar olacak.

MATIC fiyatı, 0,760-0,714 dolar bölgesinin üzerinde günlük bir mum çubuğu üretirse, short fırsatlar geçersiz kalacak Böyle bir hareket, alıcıların tekrar harekete geçtiğini ve Polygon’u %9,68 oranında 0,834 dolara çıkarabileceğini gösterir.

Ethereum Name Service (ENS)

ENS fiyatı, 1 Ağustos’ta 9.863-10.214 dolar düşüş bölgesini yeniden test ettiğinden bu yana %5.61 geriledi. İleriye dönük olarak, yatırımcıların, 2 Ağustos’ta yaklaşık 4.41 milyonun kilidini açmasından bu yana ENS düşüşlerini satın almayı düşünürken dikkatli olmaları gerekiyor.

Bu nedenle, token unlock olayı altcoin fiyatını 8.738, 8.321 ve 8.026 dola gibi kilit seviyeler tehdit ediyor. İlk seviye 15 Haziran-14 Temmuz arasındaki %49’luk rallinin orta noktası. Diğer iki seviye daha derin dipleri temsil ediyor. Toplamda, altcoin 8.026 doları yeniden test ederse, ENS yatırımcıları toplamda %14’lük bir kayıpla karşılaşacak.

ENS için görünüm düşüş eğilimli görünse de, 10,21 doları kırması boğaları sahneye davet edecek. Böyle bir durumda, altcoin boğaları tekrar 10.476 dolar aralığını hedefleyebilirler.

Arbitrum (ARB)

ARB fiyatı, 17 Temmuz’da 1,349 dolara ulaştığı için değerinin %16’sını kaybetti. 0,990-1,366 dolar aralığının orta noktası olan 1,178 doların altına düştükten sonra, satıcıların eli daha güçlü hale geldi.

İleriye dönük olarak, ARB fiyatı, alıcı tarafı likiditesini 1,175 dolara süpürebilir. Bu da ayıların short pozisyon açma ve %10’luk düşüşle 1,053 dolara dönmesini sağlayacak. Zor bir durumda ARB, 0,967 dolardan 1,034 dolara düşüş ile karşı karşıya. Bu hamle, short yatırımcılar için toplam kazancı %12’ye çıkaracak.

Düşüş görünümünden bağımsız olarak, ARB, 1,1378 dolardan toparlanırsa, kenara atılan alıcıları yeniden canlandıracak. Böyle bir hareket, düşüş tezini geçersiz kılar ve potansiyel olarak %11’lik bir artışı 1.312 dolara tetikler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2