Yatırımcılar Popüler Meme Coin’i Adeta Terk Ediyor: İşte Nedenleri!

Günümüzün dijital para ekosisteminde, Bitcoin (BTC) ve sektördeki diğer altcoinler yan yana karşılaştırıldığında çok çeşitli fiyat performansları ortaya çıkmaktadır. Dogecoin (DOGE), fiyat hareketinde kayda değer bir alıcı ilgisizliği gören en iyi altcoinlerden biridir.

Önde gelen meme coin, son 24 saat içinde %5,86’ya kadar geri çekildikten sonra şu anda 0,07004 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin

DOGE ölçümleri, meme coin yatırımcılarının DOGE rakibi Shiba Inu etrafındaki olaylara özellikle çok yatırım yapmaları nedeniyle ağırlıklı olarak ilgisiz bir pazar olduğunu gösteriyor. Örneğin, Bone ShibaSwap (BONE) gibi Shiba Inu ekosistemindeki tokenlar şu anda yükseliş eğilimindeyken, DOGE’nin işlem hacmi şu anda yaklaşan herhangi bir yükseliş momentumunu desteklemiyor.

Shiba Inu‘nun rekabetinin yanı sıra, DOGE’nin gözlemlenen ilgisizliği, protokolün arkasındaki çekirdek ekibin belirgin bir hedefinin veya vizyonunun olmaması da dahil olmak üzere pek çok faktörden kaynaklanıyor. Bu durum, protokol üzerinde birikmeye devam etmek için iyimserlik eksikliğini körükledi. Son yedi gün içinde %7’den fazla düşüş yaşayan DOGE, bugün en çok kaybeden meme coin’lerden biri olarak duruşunu sağlamlaştırdı.

Elon Musk’ın Etkisine Güvenmek

DOGE‘nin momentumunu yeniden kazanmak için yaptığı önemli bir hamle, X’in sahibi Elon Musk’a olan mutlak güveni. Dijital para biriminin en iyi savunucularından ve destekçilerinden biri olarak bilinen Elon Musk’ın tweetlerinin, yönetim kurulu genelinde varlığın fiyatında büyük bir artışa yol açtığı biliniyor.

Durgunluğa rağmen, gelecekte Musk’tan rastgele gelen ancak dikkate değer bir etkiye sahip olan herhangi bir tweet, Dogecoin’in son birkaç gün içinde kaydettiği durgunluğu kırmaya yardımcı olabilir. Şu anda onu saran düşüş kasvetine rağmen, Dogecoin hala piyasa değerine göre ilk 10’daki en ünlü altcoinlerden biri olmaya devam ediyor.

source site-7