XRP, DOGE, ADA, SOL ve Bu 4 Coin İçin Al-Sat Seviyeleri!

Kripto analisti Rakesh Upadhyay’a göre, Bitcoin fiyatı menzile bağlı. Ancak analist, XRP gibi birkaç büyük altcoinin potansiyel bir çöküşün işaretlerini gösterdiğini söylüyor. Bitcoin önümüzdeki birkaç gün içinde bulunduğu aralıktan çıkabilir mi? Dikkat edilmesi gereken önemli seviyeler neler? Analist, öğrenmek için grafikleri analiz ediyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

Bir rahatlama rallisi girişiminde bulunan Bitcoin boğaları daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere BTC geçtiğimiz haftayı %0,5’lik marjinal bir kayıpla tamamladı. Bitcoin’in kazançlarını geri vermesinin ana nedenlerinden biri, SEC’in tüm spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin kararını ertelemesiydi. Ancak bu durum analistlerin beklentilerini boşa çıkarmadı. Yakın tarihli bir notta JPMorgan analistleri, düzenleyicinin sonunda birkaç Bitcoin ETF’sini onaylayacağını söyledi.

Günlük kripto para piyasası performansı. Kaynak: Coin360

Bitcoin’deki kısa vadeli fiyat hareketleri değişkenliğini koruyor. Ancak bu durum stoklarını koruyan uzun vadeli yatırımcıları caydırmadı. Glassnode verileri, üç yıl ya da daha uzun süredir atıl durumda olan arzın %40,538 ile yeni bir zirveye ulaştığını gösteriyor.

BTC, ETH, BNB ve XRP analizi

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Bitcoin, 24.800 ila 31.000 dolar arasındaki geniş aralığın desteğine yakın işlem görüyor. Fiyat bir aralıkta işlem gördüğünde, boğalar genellikle desteğin yakınındaki düşüşü satın alır ve dirence yakın satar. 24.800 dolar seviyesi boğalar ve ayılar arasında yoğun bir savaşa tanık olacak. Bu seviyenin aşılması halinde satışlar hızlanması olası. Ayrıca, BTC’nin 20.000 dolar seviyesindeki önemli desteğe kadar gerilemesi mümkün.

Ayrıca 24.000 dolarda küçük bir destek var. Ancak bu desteğin uzun süre dayanması zor. Diğer bir olasılık ise fiyatın mevcut seviyeden yukarı dönmesi. Eğer boğalar 26.833 dolardaki bariyeri aşarsa, BTC’nin 50 günlük SMA’ya (28.221 dolar) doğru hızlanması mümkün. Böyle bir hareket, BTC’nin 24.800-31.000 dolar aralığındaki kalış süresini daha da uzatacağını gösterecektir.

Ethereum (ETH) fiyat analizi

Ether 1 Eylül’de 1.626 dolarlık güçlü desteğin altına düştü. Ancak mum çubuğundaki uzun kuyruk daha düşük seviyelerde sağlam bir alım olduğunu gösteriyor. Boğalar durumu kurtarmaya çalışıyor. Ancak bir toparlanma başlatmakta zorlanıyor. Bu da daha yüksek seviyelerde talep eksikliği olduğunu gösteriyor.

Her iki hareketli ortalama da aşağı eğimli ve RSI negatif bölgede. Bu da ayıların komutada kaldığını gösteriyor. Satıcılar fiyatı 1.600 doların altına çekerse, ETH’nin 17 Ağustos gün içi en düşük seviyesi olan 1.550 dolara inmesi mümkün. Bu, yakın vadede pivot seviyesi. Çünkü altına düşmesinin 1.368 dolara düşüş için kapıları açması olası. İlk güç işareti 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (1.684 dolar) üzerine çıkması olacaktır. ETH’nin daha sonra 1.750 dolarlık genel dirence yükselmesi mümkün.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

BNB son birkaç gündür 220 dolarlık kırılma seviyesinin altında işlem görüyor. Ancak ayılar avantajlarını geliştiremedi. Fiyatın 200 dolar psikolojik seviyesinin altına düşmemesi, toparlanmaya başlamaya çalışacak olan boğaları cesaretlendirebilir

XRP

Yukarı taraftaki ilk engel 220 dolar ve ardından direnç çizgisinde. Alıcıların, düşüş trendinin sona erebileceğini göstermek için fiyatı direnç çizgisinin üzerine çıkarması gerekecek. Aksine, fiyat düşer ve 200 doların altına inerse, düşüş trendinin bir sonraki ayağının başladığını gösterecektir. Bu durumda BNB 183 dolardaki bir sonraki ana desteğe kayma riski taşır.

Ripple (XRP) fiyat analizi

Ayılar 1 Eylül’de XRP fiyatını 0,50 doların altına çekti. Ancak günün mum çubuğundaki uzun kuyruktan da gördüğünüz gibi daha düşük seviyeleri sürdüremediler. Ayılar baskıyı sürdürdü ve boğaların 0,50 dolar seviyesinden güçlü bir toparlanma başlatmasına izin vermedi. Bu da XRP için aşağı yönlü bir kırılma olasılığını artırıyor.

Böyle bir durumda XRP fiyatı 0,41 dolara kadar düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu varsayımın aksine, XRP fiyatı mevcut seviyeden yukarı döner ve 20 günlük EMA’nın (0,53 dolar) üzerine çıkarsa, boğaların bir geri dönüş girişiminde bulunduğuna işaret edecektir. XRP fiyatının daha sonra 0,56 dolara kadar yükselmesi mümkün. Alıcıların 0,65 dolara doğru yeni bir yükselişin başladığını göstermek için bu engeli aşması gerekecek.

ADA, DOGE, SOL ve TON analizi

Cardano (ADA) fiyat analizi

ADA son birkaç gündür 0,24 ila 0,28 dolar arasında konsolide oluyor. Bu da boğalar ile ayılar arasındaki kararsızlığa işaret ediyor.

XRP

Düşen 20 günlük EMA (0,26 dolar) ve 38’in altındaki RSI, ayılar için hafif bir avantaj olduğunu gösteriyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan aşağı dönerse, 0,24 dolara düşme olasılığı artar. Bu seviyenin altında bir kırılma, düşüş trendinin bir sonraki ayağını 0,22 dolara ve ardından 0,20 dolara kadar başlatabilir. Aksine, boğalar fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarırsa, ADA’nın 50 günlük SMA’daki (0,28 dolar) dirence meydan okuması olası. Bu seviyeyi kırarsa, ADA’nın 0,32 dolara yükselmesi muhtemel.

Dogecoin (DOGE) fiyat analizi

Alıcılar 2 Eylül’de DOGE’yi 20 günlük EMA’nın (0,07 dolar) üzerine çıkarmaya çalıştı. Ancak ayılar yerlerini korudu. Bu da DOGE’nin 20 günlük EMA ile 0,06 dolarlık önemli destek arasında sıkışıp kalmasına neden oluyor.

XRP

Aşağı doğru eğimli 20 günlük EMA ve negatif bölgedeki RSI, satıcılara avantaj sağladığını gösteriyor. Fiyat 0,06 doların altına düşerse, satışların yoğunlaşması mümkün. Böylece, DOGE’nin bir sonraki destek olan 0,055 dolara kadar düşmesi olası. Boğalar düşüşü önlemek istiyorsa, fiyatı hızlı bir şekilde 20 günlük EMA’nın üzerine çıkarmaları gerekecek. Başarılı olurlarsa, DOGE’nin 50 günlük SMA’ya (0,07 dolar) sıçraması muhtemel. Daha sonra DOGE’nin 0,08 dolara yükselmesi olası.

Solana (SOL) fiyat analizi

Solana’nın SOL’u güçlü bir düzeltme aşamasında. Alıcılar bir rahatlama rallisi başlatmaya çalışıyor. Ancak düşüş trendi çizgisinde satışla karşılaşması muhtemel. Fiyatın mevcut seviyeden veya düşüş trendi çizgisinden keskin bir şekilde aşağı dönmesi, duyarlılığın olumsuz kaldığını ve traderların rallilerde satış yaptığını gösterecektir. Bunun da fiyatı 18,32 dolara ve sonrasında 16 dolara çekmesi mümkün.

XRP

Boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarırsa bu olumsuz görüş yakın vadede geçersiz olur. SOL’un daha sonra ayıların muhtemelen güçlü bir savunma yapacağı 22,30 dolara yükselmeye çalışması mümkün.

Toncoin (TON) fiyat analizi

Toncoin’in (TON) rallisi 2,07 dolarlık genel direncin yakınında durdu. Ancak küçük bir pozitif, boğaların ayılara fazla yer bırakmamış olması. Bu da boğaların pozisyonlarını koruduğunu gösteriyor.

RSI’daki aşırı alım seviyeleri, yakın vadede olası bir düzeltme veya konsolidasyona işaret ediyor. Aşağı yönde izlenmesi gereken önemli destek 20 günlük EMA (1,61 dolar). Çünkü bunun altında bir kırılma fiyatı 1,53 dolara ve daha sonra 50 günlük SMA’ya (1,40 dolar) sürükleyebilir. Yukarı yönde ise boğaların engeli 2,07 dolardan aşması gerekecek. Bunu başarırlarsa, TON’un yükseliş trendinin yeniden başladığını gösterirler. TON’un daha sonra 2,40-2,60 dolar genel gider bölgesine yükselmeye çalışması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1