Vitalik Buterin Twitter Kriptonun “Gerçek Hayat” Karşılığı Dedi, Elon Musk Takdir Etti!

Ethereum (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, X (eski adıyla Twitter) topluluk notlarının kriptonun değerleri ile benzerliğine dikkat çekti.

Vitalik Buterin 16 Ağustos tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı gönderide, X’in topluluk notlarına değindi. Kurucu, X topluluk notlarının kriptonun değerleri gerçek dünyadaki en yakın temsili olabileceğini söyledi.

Buterin’in bu söylemi topluluk notlarının merkeziyetsiz bir şekilde üretilmesine ve birden fazla katılımcı ile doğrulanan notların öne çıkarılması konusunda açık kaynaklı bir algoritma kullanılmasına dayandı. Kurucu, bu notları herkesin yazabileceğini ve oylayabileceğini belirtti.

Topluluk notlarında ilgimi en çok çeken şey bir “kripto projesi” olmamasına rağmen “kripto değerlerinin” ana akım dünyada gördüğümüz bir örneğine en yakın şey olması.

Topluluk notları ilk olarak 2021 yılında Birdwatch adıyla pilot bir proje olarak kullanıma sunuldu. Bu özelliğin asıl amacı yanıltıcı bilgiye sahip olabilecek içeriklerin topluluk üyeleri tarafından etiketlenmesi ve bu içeriğe maruz kalacak kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından uyarılmasıdır.

Ethereum kurucusu, bu özelliğin X’in Elon Musk tarafından satın alınması ve sonrasında organizasyonda yaptığı değişikliklerle son zamanlarda hızla öne çıktığını belirtti. Buterin merkeziyetsizliği ve şeffaflığı ile kripto ekosistemine benzettiği topluluk notlarının mükemmel olmasa da son derece kullanışlı olduğunu vurguladı.

Elon Musk gönderiyi paylaştı

X’in sahibi ünlü milyarder Elon Musk, Vitalik Buterin tarafından yazılan ve paylaşılan gönderiyi alıntılayarak yorumlarda bulundu. Musk yaptığı paylaşımda, topluluk notlarının harika bir şekilde analiz edildiğini vurguladı.

source site-9