Steam Deck rakibi, Lenovo Legion Go ortaya çıktı!

Valve tarafından ortaya konan taşınabilir oyun konsolu Steam Deck, sunduğu özellikler ile kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz günlerde ise Lenovo’nun Windows işletim sistemine sahip Legion Go isimli cihazı duyurulmuştu. Şimdi ise Lenovo’nun taşınabilir oyun konsolunun görselleri sızdırıldı.

Lenovo Legion Go, diğer oyun konsollarının iyi özelliklerini kendisinde topluyor

Sızdırılan görünülere göre, Lenovo’nun taşınabilir konsolu, Steam Deck ve Asus ROG Ally ile oldukça benzerlik gösteriyor. Diğer yandan, Legion Go’nun Nintendo Switch ile de pek çok ortak noktası olduğunu görüyoruz.

Ortaya çıkan raporlarda, yeni taşınabilir oyun konsolunun sekiz inçlik bir ekranı olduğu ifade ediliyor. Bu geniş ekranın yanı sıra sızdırılan görseller, Nintendo Switch modellerini hatırlatan iki Joy-Con benzeri kontrolörü de göler önüne seriyor. Switch OLED modelinden hatırladığımız bir destek ayağı da yine Legion Go’daki yerini almış durumda.

Yeni Steam Deck modeli satışa çıktı! Türkiye’ye gelir mi?

Yeni Steam Deck modeli satışa çıktı! Türkiye’ye gelir mi?

Yenilenmiş Steam Deck satışa çıktı. Valve tarafından sunulacak yeni taşınabilir el konsolu, neler vadediyor? İşte özellikleri.

Legion Go’nun çıkarılabilir kolları ise Nintendo Switch ve Steam Deck’in bir karışımı niteliğinde. Tıpkı Steam Deck’te olduğu gibi dokunmatik kontrol bölümüne de sahip olan Legion Go’nun kontrol kolu, çıkarılabilir yapıs ile Nintendo Switch modellerine yaklaşıyor.

Diğer yandan Lenovo’nun yeni konsolunda dikkat çeken bir diğer detayı ise kalınlık oluyor. Lenovo daha uzun ekran süresi için kalınlık ve ağırlık konusundan feragat etmiş gibi görünüyor. Asus ise ROG Ally ile tam tersi br yol izlemiş ve daha ince oyun konsolunun getirisi olarak daha kısa ekran süresi ile yetinmek zorunda kalmıştı.

Tıpkı ROG Ally’da olduğu gibi AMD Phoenix işlemcilerine ev sahipliği yapacak olan Legion Go, Windows işletim sistemine uygun tüm oyunları desteklemesi bekleniyor. Yeni model, modüler yapısı ile başta Steam Deck olmak üzere taşınabilir oyun konsolu pazarına önemli bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Peki siz yeni Lenovo’nun taşınabilir oyun konsolu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-29