Son Dakika: SEC, Bir Altcoin Hakkında Daha Suç Duyurusunda Bulundu!

SEC, blockchain güvenlik firması Quantstamp’ı 2017 yılında yasadışı bir ilk coin arzı yapmakla suçladı. Şirket suçlamalar hakkında uzlaşma yapmayı ve fonları yatırımcılara iade etmeyi kabul etti.

Otomatik akıllı sözleşme denetim hizmetleri sunan Kaliforniya merkezli bir şirket olan Quantstamp, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından QSP tokenlerini kayıtsız menkul kıymet satmakla suçlandı.

SEC, yaptığı açıklamada, Ekim ve Kasım 2017 arasında gerçekleşen ICO’sunda yaklaşık 5.000 yatırımcıdan 28 milyon doların üzerinde para topladığı için Quantstamp’a karşı suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Ancak SEC, Quantstamp’ın ICO’sunu federal menkul kıymetler yasalarının gerektirdiği şekilde kaydetmediğini ve QSP tokenlerinin Howey testi kapsamında menkul kıymet olarak nitelendirildiğini söyledi.

Quantstamp, SEC’in bulgularını kabul etmeden veya reddetmeden suçlamaları karara bağlamayı kabul etti. Şirket, 1.979.201 dolarlık bir tazminat, 494.314 dolarlık bir ön değerlendirme faizi ve 1 milyon dolarlık bir sivil ceza ödeyecek. Ayrıca, kalan QSP tokenlerini talep eden yatırımcılara iade edecek ve QSP’yi 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası kapsamında bir menkul kıymet olarak kaydettirecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5