Sıcak Gelişme: Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Türkiye’nin Not Görünümünü Negatiften Durağana Güncelledi

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch Ratings, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunun (IDR) görünümünü negatiften durağana çevirdiğini, IDR’sini ise ‘B’ olarak koruduğunu açıkladı.

Fitch Ratings tarafından Perşembe günü yayınlanan basın açıklamasına göre, görünümün revize edilmesi, yakın vadeli makro-finansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika bileşimine dönüşü yansıtıyor.

Fitch Ratings, enflasyonu düşürmeye yönelik politika ayarlamasının büyüklüğü, uzun ömürlülüğü ve başarısı konusunda hala belirsizlik olduğunu belirtti.

Kuruluş ayrıca Türkiye’nin bir kreditör olarak güçlü yönlerini de vurguladı. Fitch Ratings, olumlu tarafta Türkiye’nin emsallerine göre düşük genel hükümet borcuna, dış piyasaya erişim kaydına ve yönetilebilir borç geri ödeme profiline dikkat çekti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4