SEC’ten Bu Altcoin ETF’lerine Onay Geliyor!

Bitcoin ve altcoin topluluğu bir Bitcoin ETF’si bekliyor. Ancak yeni bir gelişme farklı bir beklenti ortaya koymaya başladı bile. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ilk Ethereum Vadeli İşlem ETF’sine yeşil ışık yakmaya hazırlanıyor. Bu dönüm noktasının Ekim ayı başında gerçekleşmesi söz konusu. Ayrıca hamle kripto piyasası için önemli bir adım anlamına geliyor. Onay tarihi yaklaştıkça, bu hamlenin kripto para dünyasını nasıl etkileyeceği konusundaki beklentiler de artıyor.

Altcoin Ethereum vadeli işlem ETF onayı yakın

Heyecan verici bir gelişme olarak ABD SEC, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum’a dayalı ilk kripto vadeli işlem borsa yatırım fonunu (ETF) onaylama niyetinin sinyalini verdi. Göstergeler SEC’in Ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanan Ether Futures’a bağlı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleme olasılığının düşük olduğunu gösteriyor. Bu karar, altcoin Ethereum tabanlı ETF’ler için başvuruda bulunan şirketler için de önemli. ProShares, Volatility shares, Bitwise ve Roundhill de dahil olmak üzere çok sayıda firmaya kapı açıyor.

Altcoin Ethereum Vadeli İşlem ETF’sinin yaklaşan lansmanı, kripto para piyasası için önemli sonuçlar doğuruyor. Buna göre Apple veya Tesla gibi geleneksel hisse senetlerine benzer şekilde, Ether Futures ETF, yatırımcıların yerleşik borsalar aracılığıyla Ethereum’a yatırım yapmalarına olanak tanıyacak. Diğer taraftan Ethereum’un mevcut piyasa değeri 192 milyar dolar. Bu rakam, vadeli işlem ETF’sinin onaylanması ve piyasaya sürülmesiyle önemli bir büyüme yaşamaya hazırlanıyor.

Piyasa oynaklığı ve esneklik

Kripto para piyasası kısa bir süre önce SpaceX’in Bitcoin satışına ilişkin raporlarla keskin bir düşüş yaşadı. Kriptokoin.com olarak bir önceki haberde belirttiğimiz üzere bu da yaygın bir piyasa çöküşünü tetikledi. Ayrıca Bitcoin’in fiyatı buna tepki olarak %10’un üzerinde düştü. Ancak piyasa, Bitcoin’in hızla toparlanması ve şu anda 26.774 dolardan işlem görmesi nedeniyle direncini gösterdi. Benzer şekilde altcoin Ethereum da kısa bir süreliğine 1550 dolara düştü. Sonrasında ise şu anda 1695 dolarda işlem görüyor. Bu fiyat hareketleri, piyasanın dış şoklardan hızla kurtulma yeteneğini vurguluyor.

Kripto alanı geliştikçe, altcoin Ethereum’un büyüme potansiyeli umut verici olmaya devam ediyor. Ethereum Vadeli İşlemler ETF’sinin başarılı bir şekilde onaylanmasının Ethereum’un fiyatında bir artışa yol açması bekleniyor. Bu önemli gelişmeyi çevreleyen beklenti, kripto topluluğu içindeki yükseliş hissine katkı sağlıyor. ETF’nin onayı potansiyel olarak bir katalizör görevi görecek. Diğer taraftan altcoin Ethereum için hem yatırımcı ilgisini hem de piyasa değerini artıracak.

Kripto para yatırımı için yeni bir dönem

Altcoin Ethereum Vadeli İşlemler ETF’sinin yakında onaylanacak olması önemli. Buna göre hamle, kripto paraların artan kabulünün ve ana akım tanınırlığının bir kanıtı olarak duruyor. Bu hamle yalnızca kripto yatırımına yeni bir boyut kazandırmakla kalmıyor. Aynı zamanda Ethereum’un önde gelen bir blok zinciri platformu olarak önemini de vurguluyor.

Ethereum Futures ETF’nin Ekim ayı başında piyasaya sürülmesiyle birlikte kripto piyasası, sektörün gelecek yıllardaki görünümünü yeniden şekillendirebilecek heyecan verici bir dönüşümü bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2