SEC’in Bitcoin ETF Kararlarındaki İlginç Ayrıntı!

SEC, WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, VanEck, Bitwise Asset Management, Fidelity ve BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararını erteledi. Bununla birlikte bir Bloomberg analisti SEC’in kararlarında ilginç bir ayrıntıyı yakaladı. Bu arada, eski SEC başkanı spot Bitcoin ETF onayının ‘kaçınılmaz’ olduğunu söylüyor.

Bloomberg analisti, SEC’in kararlarındaki tuhaf ayrıntıyı buldu!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) için yapılan 7 başvuru hakkındaki kararlarını erteledi. Bu erteleme kararı piyasada bir bozguna yol açtı. Kararın ardından Bitcoin, Grayscale’in SEC zaferinin ardından elde ettiği kazançları geri verdi. Bununla birlikte SEC’in 7 başvuruya ilişkin erteleme kararında ilginç bir detay var. Bloomberg analisti James Seyffart, SEC’in tüm Bitcoin spot ETF başvurularını ertelemesinin ardından, erteleme duyurularına ilişkin web sayfasında yalnızca BlackRock’ın başvurusunun yer almadığını tespit etti. Bu ilginç ayrıntı konusunda Seyffart, şu paylaşımı yaptı:

Enteresan. SEC web sitesinde (Bitcoin ETF karar mektuplarının yayınlanması gereken ana noktada) hala BlackRock’ın erteleme mektubu bulunmuyor. Geciktirildiler ve sitede başka bir yerde ama yine de biraz garip. Halbuki diğer 6’sı da orada…

BlackRock’ın Bitcoin ETF’si ertelenen 7. başvuru oldu

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi, iShares Bitcoin Trust için ABD’de borsa yatırım fonu sunmayı bekliyordu. Ancak SEC, küresel varlık yöneticisi BlackRock’ın Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunu erteledi. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, yönetiminde 8,5 trilyon dolardan fazla varlık bulunan BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ına ilişkin karar, SEC’e yapılan başvurunun ardından ertelendi. Haziran ayında BlackRock, BTC destekli bir ETF için başvuru yaptı. Başvurusunda Coinbase’i fonun BTC varlıklarının planlanan sorumlusu ve Bank of New York Mellon’u da itibari hesaplarından sorumlu olarak gösterdi.

BlackRock’ın başvurusunda, “Bitcoin’e doğrudan yatırımın içerdiği karmaşıklıklar ve operasyonel yüklerin temsil ettiği engellerin” ortadan kaldırılmasında hisselerin değeri özetlendi. ETF gecikmesi, kripto para varlık yöneticisi Grayscale Investments’ın 29 Ağustos’ta tezgah üstü Grayscale BTC Trust’ın (GBTC) listelenmesini ilk başta reddeden SEC kararının bozulması için dilekçe vermesinin ardından geldi.

SEC, nihayetinde spot Bitcoin ETF başvurularını onaylayacak!

SEC eski başkanı Jay Clayton, spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nun (ETF) onaylanmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Clayton’ın yorumları, SEC’in Grayscale’in ETF başvurusunu daha önce reddetmesini “keyfi ve kaprisli” olarak nitelendiren ve birçok uzmanın gelecekteki onayların önünü açtığı şeklinde yorumladığı bir mahkeme kararının hemen ardından geldi. Clayton, erteleme zaman çizelgelerinin DC Devre Mahkemesi’nin eylem penceresiyle nispeten iyi uyum sağladığını belirtiyor. Ayrıca, SEC’in bir sonraki hamlelerini dikkatli bir şekilde yapmak için zaman ayırdığını öne sürüyor.

Düzenleyici kurum, sürekli gelişen bir kripto para birimi ortamını yönetmede zorluklarla karşı karşıya. Clayton özellikle, güvene dayalı görevleri olan güvenilir finansal sağlayıcıların, dünyanın en büyük kripto para biriminin benimsenme düzeyini potansiyel olarak artırabilecek bireysel halka BTC ürünleri sunmaya istekli olduklarına dikkat çekiyor. Büyük finans kurumları, Bitcoin için nakit piyasalarının artık manipülasyona dayanacak kadar sağlam olduğunu iddia ediyor. Clayton da bunu kabul ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2