Robinhood, Sam Bankman-Fried’in Şirket Hisselerini ABD Hükümetinden 600 Milyon Dolar Karşılığı Satın Alıyor

Bireysel yatırımcılar arasında popüler olan aracı kurum olan Robinhood, Cuma günü yaptığı açıklamada kendi hisselerinin 55.3 milyon adedini ABD hükümetinden 605.7 milyon dolara satın alma işlemini tamamladığını duyurdu.

Söz konusu hisseler daha önce, geçen yıl iflas koruma başvurusunda bulunan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kurulan Emergent Fidelity Technologies şirketine aitti.

ABD Adalet Bakanlığı, Bankman-Fried’in mahkeme başvurularında hisseleri alacaklılardan saklamaya çalışmasının ardından Ocak ayında Emergent’in hisselerine el koymuştu. Bankman-Fried, 2022’de çöken kripto para borsası FTX’e müdahil olmasıyla ilgili çok sayıda dava ve soruşturmayla karşı karşıya olduğu için yasal savunmasını finanse etmek için fonlara ihtiyacı olduğunu iddia etmişti.

Robinhood, Şubat ayında hisseleri geri almakla ilgilendiğini ifade etmiş ve yönetim kurulunun hisselerin çoğunu ya da tamamını satın alma konusunda kendisini yetkilendirdiğini söylemişti. Hisselerin tanesi 10.96 dolardan satışı Cuma günü ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi tarafından onaylandı.

Robinhood Markets Mali İşler Direktörü Jason Warnick yaptığı açıklamada, “Bu hisselerin alımını tamamladığımız için mutluyuz ve müşterilerimiz ve hissedarlarımız adına büyüme planlarımızı hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Robinhood hisseleri, hisse geri alım anlaşması haberinin ardından bu yazının yazıldığı anlarda %3 daha yüksek bir seviyeden işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4