Ripple ve SEC İçin Ufukta Anlaşma mı Var? Avukat Açıkladı!

Kripto para dünyasında, Ripple Labs ile Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden yasal savaş, hem meraklıların hem de yatırımcıların dikkatini çekti. Son gelişmeler, potansiyel bir anlaşmanın ufukta olabileceğini gösteriyor ve çok sayıda XRP token sahibini temsil eden avukat John Deaton, iki tarafın bir çözümü tercih etmeleri halinde atabilecekleri olası adımlara ilişkin görüşlerini sundu. İşte detaylar…

Ripple ile SEC arasında anlaşma olasılığı mı var?

Bu spekülasyonun önemi, avukat Deaton’ın Ripple ve SEC arasındaki herhangi bir potansiyel anlaşmayı etkilemede kritik bir faktör olarak vurguladığı son Coinbase vs. SEC davası ile artmaktadır. Coinbase davasının sonucunun daha geniş kripto para birimi endüstrisi için geniş kapsamlı etkileri olabileceğini belirtti. Avukat Deaton’ın bakış açısı, Coinbase davasına başkanlık eden Yargıç Failla’nın borsanın davayı reddetme talebini kabul etmesi halinde, bunun düzenleyici ortamda önemli bir değişikliğe işaret edebileceği ihtimaline dayanıyor.

Özellikle, Coinbase gibi kripto para borsalarındaki token satışlarının ABD menkul kıymetler yasalarına tabi olmayabileceği öne sürülebilir.  Bununla birlikte, kripto stake etme yönüyle ilgili yasal işlemlerin tartışmanın bir parçası olmaya devam edeceğine dikkat çekti. Avukat Deaton attığı bir tweet’te şunları yazdı:

Ripple ve SEC’in yıl sonundan önce anlaşmaya varmasının tek yolu, Yargıç Failla’nın Coinbase MTD’yi onaylaması. Eğer bu gerçekleşirse SEC ve Gary Gensler geri adım atmak zorunda kalabilir. Başsavcının bu senaryoda temyize izin vereceğinden şüpheliyim, bu temyiz Yüksek Mahkeme’ye kadar ulaşabilir ve yüksek mahkemenin sadece SEC’in değil diğer tüm federal kurumların da yetkilerini daha fazla elinden almasına izin verebilir.

Coinbase davası, XRP için kritik

Bu açıklamalar, Coinbase davasında alınacak olumlu bir kararın tüm kripto para düzenleyici ortamı üzerinde yaratabileceği potansiyel sismik etkinin altını çiziyor. Sadece Ripple için değil, daha geniş kripto endüstrisi için de kripto varlıkların nasıl sınıflandırıldığı ve düzenlendiğinin yeniden değerlendirilmesine yol açabilir. Entrikaya ek olarak, Ripple’ın 1 Eylül 2023 tarihli başvurusu, Özet Kararın geçici temyiz için yasal dayanağı ele almadığını belirtti. Ripple’ın itirazı, SEC’in özellikle Howey Testinin XRP token satışlarına uygulanmasıyla ilgili olarak yerleşik yasal perspektiften ayrıldığı argümanına dayanıyordu.

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi SEC, Ripple, CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’e karşı davasını Aralık 2020’de başlattı. Bu yasal işlem, kripto para dünyasında dalgalanma etkisi yarattı ve birkaç borsanın potansiyel yasal komplikasyonlardan kaçınmak için XRP’yi listeden çıkarmasına neden oldu. Bununla birlikte, Yargıç Torres’in Ripple lehine verdiği son kararın ardından, bu borsaların çoğu XRP’yi yeniden listeleme veya gelecekte bunu yapma olasılığını araştırma niyetlerinin sinyalini verdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2