Ripple Maksimalistleri Haklı Çıkarabilir! Bir Eşik Daha Aşıldı

Ripple XRP’nin geliştirme kolu olan RippleX’den haber var. XRP Ledger için XLS-38d çapraz zincir köprüleme aşamasının ilerlemesinde önemli bir başarıya imza attı. Kullanıcı güvenliğini sağlamak ve zincirler arası köprüleme özelliğinin dayanıklılığını güçlendirmek için RippleX ekibi hamle yaptı. Buna göre önde gelen bir blockchain güvenlik firması olan Bishop Fox tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir güvenlik denetimine katıldı.

Ripple hamlesi: Sağlam güvenlik denetimi kullanıcı güvenliğini sağlıyor

Bishop Fox tarafından gerçekleştirilen güvenlik denetimi üç temel alana bakıyor. İlk olarak, Ripple XRP yan zincir köprüleme mimarisi ile ilgili internete dönük arayüzler aracılığıyla maruz kalınan sistem ve hizmetlerdeki güvenlik açıkları tespit ediliyor.

İkinci olarak, rippling köprüleme protokolü, tanık sunucusu ve RPC arayüzlerinin genel güvenliği değerlendirmeye tabi tutuluyor. Son olarak denetim, Ripple XRP köprüleme özelliğindeki güvenlik duruşunu geliştirmeye bakıyor. Buna göre olası kusurları veya güvenlik açıklarını tespit etmeyi amaçlıyor.

Denetim bulguları ve Ripple’ın yanıtı

Nihai güvenlik değerlendirmesi sekiz bulguyla sonuçlandı. Bunlardan ikisi orta öncelikli, beşi düşük öncelikli ve biri de bilgi amaçlı olarak sınıflandırıldı. Özellikle, kritik veya büyük bir güvenlik açığı tespit edilmedi.

ripple

Ripple’ın mühendislik ekibi ilgili bulguları kabul ediyor ve onaylıyor. Ayrıca önümüzdeki rippled sürümünde etkili bir güncelleme de hedefler arasında. Bu nedenle gerekli değişiklikleri uygulamak üzere aktif olarak çalışıyor.

XLS-38D’nin Önemi

XLS-38D, Ripple XRP Ledger ekosistemine birlikte çalışabilirlik getiren önemli bir gelişme. Ayrıca XRPL yan zincirlerinde çok önemli bir role sahip. Bu, tanık sunucuları tarafından korunan bir çapraz zincir köprüsü kuran XLS-38d değişikliği ile sağlanıyor.

Bu köprü, XRP’nin ve ihraç edilen varlıkların XRPL ana ağı ile XRPL yan zincirleri arasında çift yönlü transferini mümkün kılıyor. Çapraz zincir köprüleme yazılımı, XRPL ana ağını yakında çıkacak EVM yan zincirine bağlamaya hizmet ediyor. Böylece XRP Ledger ekosistemi içindeki uyumluluğu artıracak.

Ripple için birlikte çalışabilirlik ve güvenliğin güçlendirilmesi

XLS-38d çapraz zincir köprüleme aşamasının başarıyla tamamlanması önemli. Ardından Bishop Fox tarafından gerçekleştirilen güvenlik denetimi, RippleX’in XRP Ledger ekosisteminde birlikte çalışabilirliği ve güvenliği artırma konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

ripple

RippleX, zincirler arası köprüleme özelliğinin sağlamlığını sağlıyor. Ayrıca kullanıcıların Ripple XRP ve çeşitli zincirlerdeki ilişkili varlıklarıyla sorunsuz bir şekilde etkileşime girmeleri için daha güvenli ve daha verimli bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Bu kilometre taşı, kriptokoin.com olarak baktığımızda daha geniş blockchain ortamının evrimine daha fazla katkı sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2